Ketnet website

De website Ketnet.be speelt in op het veranderende mediagedrag van de kinderen. Die gebruiken internet bijvoorbeeld vaak om filmpjes te bekijken. Dat blijkt onder meer uit het succes van KetnetVideo (de videozone op Ketnet.be). Op de nieuwe site wordt KetnetVideo dan ook uitgebreid tot een volwaardig alternatief aanbod dat complementair is met de programmering van Ketnet op tv.


Ketnet website

Een interactieve belevingssite

In de navigatie van de website blijkt al dat de nadruk ligt op de beleving van de kinderen: ze kunnen filmpjes naar eigen keuze bekijken, spelletjes spelen en allerlei dingen doen.

 

Kijken

Op Ketnet.be kunnen kinderen in KetnetVideo zowel korte videofragmenten (reportages, wraps, etc) als volledige afleveringen van de Ketnet-programma’s bekijken. Dagelijks worden er nieuwe video’s aan de website toegevoegd, waarvan een groot deel exclusief voor de website gemaakt wordt. Deze filmpjes spelen in op de (Ketnet)actualiteit en zijn een verlengstuk van de uitzendingen op televisie. Op die manier zijn de website en het televisieaanbod complementair en vormen ze samen een volwaardig programma-aanbod.

 

Spelen

Op de ‘Spelen’-pagina van Ketnet.be vinden kinderen meer dan honderd spelletjes in verschillende categorieën. Die stimuleren kinderen in de verschillende facetten van hun ontwikkeling. Daarnaast begeleidt Ketnet kinderen bij het ontdekken van nieuwe technologieën. In het spel Caracalsprongen rond het programma Kratts In Het Wild bijvoorbeeld, kunnen kinderen een dier besturen door voor hun webcam bewegingen te maken. In de spelletjes kunnen kinderen vertrouwde figuren van op tv herkennen. Er zijn spelletjes . Op die manier zijn zelfs de spelletjes op Ketnet.be een verlengstuk van het tv-kanaal.

 

Doen

Op de ‘Doen’-pagina wordt het creatiefste in de kinderen bovengehaald. Ze kunnen zelfgemaakte karaoke-filmpjes insturen, leren dansen, koken en zelf wenskaarten, kleurplaten en bureaubladen maken. Dit is ook de pagina waar kinderen  worden opgeroepen om mee te doen met Ketnet. Door een tekening in te sturen die op TV getoond wordt, door zelf reporter te worden of door deel te nemen aan Ketnet-evenementen. Die vinden ze terug in de agenda, waar naast een overzicht van alle feestdagen ook alle evenementen in zijn opgenomen die aansluiten bij de leefwereld van kinderen.

 

Wrap

De unieke presentatievorm van Ketnet krijgt ook een doorslag op de website. De Ketnet-wrappers zijn op de website net zo actief als op televisie, en daarbij is er een grote wisselwerking tussen online en televisie, en een grote interactie met de kijkers en surfers. Op deze pagina is het helemaal duidelijk dat Ketnet er voor en door kinderen is. De wrappers stellen op televisie vragen aan de kinderen. Die vragen kunnen ze online beantwoorden en hun antwoorden dienen daarna weer als uitgangspunt voor de uitzendingen op televisie. Op deze pagina is de inhoud die de kinderen aanleveren minstens even belangrijk als de redactionele inhoud.

De wrappers zijn trouwens niet alleen op deze pagina actief, maar doorheen de hele website en bovenal ook in de community. Alle kinderen die een Ketprofiel aanmaken, worden ook met hen bevriend. Zo staan de kinderen net als op tv op gelijke voet met de wrappers.

 

Wedstrijd

Kinderen houden er van om mee te doen met wedstrijden. Bijna dagelijks geeft Ketnet prijzen weg, en dat gebeurt altijd op een interactieve manier. Kinderen worden opgeroepen om creatief aan de slag te gaan en bijvoorbeeld een filmpje te maken om kans te maken op een bepaalde prijs.

 

Karrewiet

De website van het nieuwsmagazine van Ketnet wordt optimaal geïntegreerd in Ketnet.be. Karrewiet krijgt een eigen stek op Ketnet.be, maar is ook nadrukkelijk aanwezig op de homepage. Daardoor krijgt die een grotere actualiteitswaarde. De pagina van Karrewiet brengt kinderen op de hoogte van het nieuws dat hen aanbelangt op een manier die aansluit bij hun leefwereld. Kinderen vinden er spelletjes en quizzen rond de actualiteit, dossiertjes en materiaal dat ze voor spreekbeurten kunnen gebruiken. Ze kunnen ook hun mening geven over het nieuws, zowel met tekst als via hun webcam.

 

 

TV-Gids

De Tv-gids geeft een stipt overzicht van welk programma wanneer te bekijken is. Kinderen kunnen er ook op een programma klikken en komen zo op de programmapagina’s terecht. Daar komen ze alles te weten over verhaallijnen en personages en kunnen ze er naast bureaubladen en spelletjes rond een bepaald programma ook heel wat extra applicaties ontdekken, zoals bijvoorbeeld het interactieve landkaartje van X-treem of de tijdslijn van De Pretshow.

 

Oudersite

Naar de oudersite