Opvolger voor Music for life in 2012

Opvolger voor Music for life in 2012

Studio Brussel en VRT engageren zich voor opvolger Music for life

De VRT en Studio Brussel zetten vanaf volgend jaar de schouders onder een nieuwe mobiliserende solidariteitsactie in de kerstperiode. Dat maakte Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen vanavond bekend tijdens de slotshow van Music for life op de Groenplaats in Antwerpen.

De afgelopen week gingen alsmaar meer stemmen op om een opvolger te maken voor het grote solidariteitsfeest dat Music for life ondertussen geworden is.

"Deze actie is niet meer van Studio Brussel alleen, maar van heel Vlaanderen", zei Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen vanavond tijdens de slotshow. "Wat zes jaar geleden in een zotte bui is begonnen, is nu een succes geworden waarvan we nooit hadden durven dromen."

In september kondigde Studio Brussel aan dat de zesde editie van Music for life ook de laatste zou zijn. Het werd een knaleditie die heel Vlaanderen in beweging zette voor het goede doel. De voorbije dagen gingen dan ook veel stemmen op om toch door te gaan met deze solidariteitsactie. "En dat signaal kunnen we niet negeren", zegt Jan Van Biesen. "De laatste dagen hoorden we van massaal veel enthousiaste mensen: dit is uniek, dit brengt mensen in Vlaanderen samen, dit mag je niet stoppen."

Ook Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT, is onder de indruk van de vele oproepen. "De reacties in Vlaanderen waren overweldigend. En ook binnen de VRT is er heel veel goesting om te werken aan een opvolger voor Music for life. Ook persoonlijk vind ik dat belangrijk. Wij moeten wat Studio Brussel heeft opgebouwd met heel de VRT verderzetten."

Binnen de openbare omroep zal nu de komende maanden een waardige opvolger worden uitgewerkt voor Music for life. En daar is Music for life-bezieler Jan Van Biesen enorm blij mee: "We willen de positieve energie die Studio Brussel met Music for life teweeg heeft gebracht niet verloren laten gaan. Daarom ben ik blij dat de openbare omroep het engagement op zich neemt om in de kerstperiode volgend jaar een nieuwe mobiliserende solidariteitsactie op te starten."

Studio Brussel zal zijn ervaring van de voorbije jaren inzetten om het nieuwe VRT-initiatief mee te doen slagen.

 

Recordbedrag van 7.142.716 euro


Heel Vlaanderen leefde mee met Music for life en de Glazen Huisbewoners. Zo luisterden ongeveer vier miljoen Vlamingen naar de solidariteitsactie op Studio Brussel. Bijna de helft van alle Vlamingen heeft naar Music for life op televisie gekeken en maar liefst 700 000 mensen surften naar stubru.be. Op diezelfde website werden bijna 2400 acties for life geregistreerd. En het bleek niet voor niets. Music for life haalde dit jaar een recordbedrag van liefst 7 142 716 euro op.
Het opgehaalde bedrag schenkt Studio Brussel integraal aan het Rode Kruis-Vlaanderen. Die zetten het geld in voor de strijd tegen diarree, een wereldwijd probleem en de grootste doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar.