woensdag 24 april 2024
24 april 2024

Nieuwe docureeks 'Ruiters' galoppeert door de internationale arena van de paardensport

Vanaf 6 mei om 21.20 uur op VRT CANVAS en VRT MAX

Woensdag 24 april 2024 - Eén centimeter, één seconde, één misstap: dat is in de paardensport het verschil tussen roem of vergetelheid, tussen een hallucinante geldprijs of een groeiende schuldenberg. En het wereldwijde brandpunt van die eeuwenoude sport ligt in ons land.  

De documentairereeks Ruiters draaft, galoppeert en springt zes afleveringen lang door de internationale arena van de paardensport. Langs mondaine hippodromen en exclusieve veilingen, voorbij slaperige Vlaamse dorpjes die door één uitzonderlijke prestatie kunnen veranderen in globale bedevaartsoorden. Door een wereld waar de onbezongen helden luisteren naar namen als Quel Homme De Hus, Emerald en Katanga, ​ waar hele families het werk en de ambities moeten verdelen tussen de ruiterij en de handel, tussen springen en sjacheren, waar zaadstalen elke ochtend de wereld worden ingestuurd en pasgeboren veulens worden verkocht voor de prijs van een huis. Heel wat topruiters bereiden zich voor op de Olympische Spelen. Samen met hen kijken we uit naar Parijs 2024. ​

Gevestigde waarden en jonge talenten in de miljoenenbusiness van de ruiterij zetten uitzonderlijk hun deuren open. Zo geven ze ons inkijk in hun villa’s, in hun stallen, en in hun meest ijdele hoop en grootste vrees.

Ruiters is een reeks van Woestijnvis voor VRT CANVAS.

© VRT
© VRT