donderdag 27 oktober 2022
27 oktober 2022

Welke podcasts heeft VRT?

VRT maakt naast radioprogramma’s ook nog andere audiocontent. Van korte, amusante verhalen tot diepgaande geschiedkundige onderzoeken: de openbare omroep biedt een breed palet aan podcasts aan. 

Welke podcasts heeft VRT?

Wat is podcasting?

Een podcast is een audiobestand dat je kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Heel handig: je luistert waar en wanneer je ook maar wil naar nieuws, entertainment of persoonlijke verhalen. Podcasts zijn vaak opnames die niet via de radio te horen zijn en die specifiek gemaakt zijn om on-demand, wanneer jij het wil, te beluisteren. 

Alle podcasts zijn te beluisteren op VRT MAX en in de VRT MAX-app.

Recent aanbod Podcast

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Radio 1 viert Tom Lanoye met podcast 'Viva Lanoye'

VRT NWS-podcast ‘Waar is Zuster Gabrielle?’ haalt 1 miljoen starts en verplettert VRT-podcastrecord

Studio Brussel lanceert podcast 'Quiz quiz hoera!'

Sandermans Zaken: nieuwe MNM-podcast duikt in smartphones van BV’s

Hang aan Johan Op de Beecks lippen met tweede deel van 'De Franse Revolutie'

Sporza lanceert nieuwe podcast Wielerclub Wattage

'Waar is zuster Gabrielle?': VRT NWS onderzoekt verdwijningszaak uit 1982

Ketnet

De succesvolle reeks Nachtwacht krijgt na twee bioscoopfilms nu ook een vervolg in de vorm van luisterverhalen. De luisterverhalen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcast (iTunes), Google Podcasts, ketnet.be en in de Ketnet-app. Ketnetters kunnen op ketnet.be en in de Ketnet-app ook een geanimeerde versie van de luisterverhalen terugvinden.

Ook van de populaire kinderreeks Kaatje maakte Ketnet luisterverhalen. Die kan je beluisteren via ketnet.be of in de Ketnet-app.

Pitch je podcast bij VRT MAX

VRT MAX staat altijd open voor nieuwe podcastideeën. Heb jij een verrassend voorstel? Ontdek op deze pagina wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kan verwachten bij de pitch. Via dit formulier deel je jouw idee met het audioteam van VRT.

Veelgestelde vragen

Wat mag je doen met de VRT-programma's die je gedownload hebt?

Je mag de programma's die je downloadt alleen zelf beluisteren. Je mag ze niet kopiëren en verder verspreiden of met anderen delen via het internet. 

Moet je betalen om je te abonneren op een podcast of om een programma van VRT te downloaden?

Neen, je kunt deze programma's gratis downloaden. Hou er wel rekening mee dat de downloads bij podcasting ook meetellen bij je maandelijkse volume aan dataverkeer. Vooral wanneer je een internetabonnement met beperkt dataverkeer hebt, kan dat belangrijk zijn.

Hoe abonneer je je op een podcast?

In de VRT MAX-app kan je je favoriete podcast toevoegen aan "Mijn Lijst" je krijgt dan bericht wanneer een nieuwe podcast verschijnt.

Je kan de podcasts van de VRT-merken ook nog steeds downloaden via een podcastapp die beschikbaar is in Google Play (voor Android) of de App Store (voor iOS). Eens je je abonneert, word je automatisch op de hoogte gebracht van nieuwe beschikbare podcasts.