vrijdag 25 november 2022
25 november 2022

Sporza Wintercircus: Doe mee

Naast supporteren en voetbal kijken valt er in het Sporza wintercircus nog veel meer te beleven.  Elke ochtend heten we je graag welkom in onze koffiebar om je dag alvast goed te beginnen. Wil je graag zelf eens een match bijwonen vanuit de studio, dan kan je hieronder je ticket reserveren.  Of hou je van wat uitdaging en ontdekking, breng dan zeker een bezoekje aan onze Sporza bar of test je sportieve skills in het sportlab.  

Sporza Wintercircus beleef mee

Hier vind je in de komende weken alle informatie over onze belevingsactiviteiten in het Sporza Wintercircus tijdens het WK. 

 

Ticketreservering Sporza studio

Beleef mee

Jokko

Iedereen is van ’s morgens tot ’s avonds welkom: om een blik te werpen achter de schermen of gewoon wat te chillen na het werk of het studeren. Er is ook een bar en er valt altijd wat te beleven, zelfs op de rustdagen. 

Zo ontdek je hoe VRT aan sportverslaggeving doet, zowel online als op radio en televisie. Je kan er ook kennismaken met verschillende sporten en met de nieuwste technologieën die onze topsporters helpen op hun weg naar succes. 

Daarnaast zijn er nog tal van liveuitzendingen en evenementen In de loop van volgende weken, kom je er hier alles over te weten.

Zo opent Sporza Wintercircus op zondag 11 december zijn deuren voor tal van activiteiten rond mensenrechten. 

Er is vrije doorloop tussen 10u en 13u. Vanaf 13u is het gecontroleerde doorloop.  Dit is voor mensen die de match bijwonen en een ticket hebben. 

Sportlab

Sporza Bar

Hangout zone

Themadagen

Wil je graag ’s ochtends nog snel even een koffie drinken in onze koffiebar, dat kan. Hou je van wat uitdaging en ontdekking, breng dan zeker een
bezoekje aan onze Sporza bar of test je sportieve skills in het sportlab.  

Sporza bar

Jokko

Wou je altijd al voetbalcommentator of dj worden? Wil je blinken op de foto met Aster en Imke? Ben je benieuwd naar de avatarversie van jezelf? Of nieuwsgierig naar jouw talenten als topsupporter? In onze Sporza bar moet je zijn!

Commentator box

Horen we jou binnenkort als voetbalcommentator op radio of televisie?  Test jouw journalistieke skills in deze commentator box.  Je begeeft je in de verlengingen van de match van de Belgen tegen Japan op het WK in 2018.  Aan jou om de luisteraar mee te nemen in dit spannendste moment uit de geschiedenis.  Wil je achteraf je skills nog eens herbekijken, dat kan, je ontvangt je eigen filmpje dezelfde dag nog in je mailbox.  

Avatars

Herken jij deze duivelse avatars? Hoe denk je dat jij eruit zal zien als avatar. Kies een avatar en smile! Deze avatar neemt al je favoriete gezichtsuitdrukkingen over. Benieuwd hoe je eruit ziet als je lacht, fronst of met je ogen rolt? Ontdek het hier! Ontmoet je MetaHuman: kies een avatar en smile!

Peetieclub

© VRT

Ken je de Peetieclub al? Deze knotsgekke bende van Ketnet nodigt je uit om mee het Peetieclub-lied te zingen. Zet je mooiste stem op en zing en feest mee met de Peeties!

Zing en supporter mee met de peeticlub

Da Vinci

Een machine om te kunnen vliegen, lang onder water te blijven of jezelf snel naar een andere plek te kunnen vervoeren? Leonardo da Vinci bedacht het al in de vijftiende eeuw! Zet hier een VR-bril op, stap da Vinci’s huis binnen en help hem bij het realiseren van zijn plannen.

Zelf radio maken

Ook op de radio leeft het FIFA WK voetbal! Neem een kijkje in de studio en beleef mee hoe onze presentatoren live radio maken vanuit het Sporza Wintercircus.

Sportlab

Jokko

Kijk je enkel naar sport vanuit je luie zetel en vanop de zijlijn… Of steek je ook graag zelf de handen uit de mouwen? Wij dagen je uit. Zet je sportiefste beentje voor en stel je eigen conditie op de proef! In samenwerking met UGent en Sport Vlaanderen.

Optojump

Explosiviteit - kracht

Heb jij de explosieve kracht die nodig is om topvoetballer te worden? Meet je spronghoogte met de OptoJump van de UGent. Wie weet… spring jij wel hoger dan Cristiano Ronaldo (80 cm!)?

Dribbelen

Coördinatie - wendbaarheid - snelheid

Doe de dribbeltest! Dankzij een ingenieus systeem meet de UGent je loopsnelheid. Slalom met en zonder bal en vergelijk je loopsnelheid met die van je vrienden of familie.

Scarab sports

Test jouw scanning en balbehandeling met SCARAB Sports’ high-tech rebounders.

Aan een succesvolle actie gaat heel wat vooraf.  Topspelers observeren constant de wedstijdomgeving om zich met de opgenomen informatie te oriënteren tegenover andere spelers, het veld en de bal.  Vervolgens beslissen ze over de actie die ze technisch correct zullen uitvoeren.

#Sportersbelevenmeer

Op de #sportersbelevenmeer stand van Sport Vlaanderen willen we iedereen laten proeven van de beleving en het plezier bovenop de prestatie.

Want wie sport beleeft meer!

Daag je vrienden uit op:

  • De roeistand.
    Dit is de ultieme exergame om indoor te roeien door virtuele werelden, je prestaties te meten en je succes te delen.
  • Tafeltennisstand. 
    Hier gaan we op zoek naar de snelste tafeltennisser van het  Sporza Wintercircus.
  • Curling.
    Maak kennis met één van de populairste wintersporten. Niet echt op het ijs, maar wel op een 12 meter lange tapijt en met aangepaste stenen.

Elke week zullen we nieuwe sporten aanbieden. Wil je weten welke? Hou deze site dan in de gaten.

Hangout

Jokko

Pssst… Neem beneden eens een kijkje in de Hangout zone.

Daar kan je chillen, je uitleven op de PlayStation en... De rest mag je zelf ontdekken!

Geniet ook naast het veld van sport en spel. Ga op avontuur met PlayStation 5!

Ontdek een hele nieuwe generatie geweldige PlayStation-games. Beleef meer dankzij ondersteuning voor haptische feedback, adaptieve triggers en 3D-audio. De ultrasnelle SSD zorgt voor de beste laadtijd ooit.  Ready, set, go!

Themadagen

11 december: dag rond mensenrechten

16 december : dag in het thema van sociaal-sportief werk

Vlaanderen telt vele sportinitiatieven die mensen in beweging zetten én hen tegelijk maatschappelijk vooruithelpen. 
Tijdens dit event maak je kennis met enkele organisaties die hun sportaanbod gebruiken om ook maatschappelijk het verschil te maken i.s.m. Sport Vlaanderen.  

Praktisch informatie over het Wintercircus

Jokko

Locatie wintercircus: Ingang via De Krook, Miriam Makebaplein, 9000 Gent 

Werkzaamheden in de buurt

Van vrijdag 25 november om 20.00 uur tot zondag 27 november is het volledige kruispunt van de Zuidparklaan, Jules De Bruckerdreef en B401 afgesloten. De afrit Gent-centrum gaat volledig dicht en alle verkeer zal moeten omrijden. Let op: de omleiding loopt deels door de lage-emissiezone. Meer informatie op de website van wegenenverkeer.be.

Parkeren in de buurt doe je gemakkelijk op parking Zuid. 

Er is een vestiaire voor warme winterjassen en een (bar en) bistro.  

Mocht je plots toch verhinderd zijn, gelieve dan te annuleren. 

Een hongertje? Neem een kijkje bij de foodcorner van Foodmaker.

Droge keel? Bezoek de koffiecorner van Costa Coffee of onze toog met frisse pintjes.

Onze foyer zorgt voor de gezelligheid, zitplaatsen en werkplekken!

Veiligheidsmaatregelen

Om de veiligheid van alle aanwezigen in het Sporza Wintercircus te garanderen vragen wij u vriendelijk de volgende afspraken te respecteren.

Om evidente redenen zijn wapens, messen en scherpe voorwerpen verboden. Voeding, drank of andere vloeibare stoffen en grote voorwerpen zoals spandoeken zijn ook niet toegelaten. Bij aankomst in het Sporza Wintercircus zal een veiligheidsmedewerker vragen uw rugzak of tas aan te bieden voor controle.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de activiteiten in het Sporza Wintercircus stel ze via onze klantendienst. Voor specifieke informatie rond de matchen kan je ook terecht bij wkqatar@sporza.be

Wat is de prijs van de tickets?

Een ticket voor het Sporza Wintercircus kost €6,99. Voor die prijs krijg je een zitje in het Sporza Wintercircus, een pin van De Warmste Week en een drankje. Je steunt met de aankoop van dit ticket dus de projecten van De Warmste Week. Je kunt maximaal 6 tickets per persoon bestellen.

Moet ik een ticket hebben om naar de bar te gaan?

Er is vrije doorloop tussen 8u en 13u.  

Vanaf 13u is er een gecontroleerde doorloop.  Dit is voor mensen die de match bijwonen en een ticket hebben. Mensen die geen ticket hebben kunnen nog altijd een kijkje komen nemen in het wintercircus. 

Is het gebouw toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Het Wintercircus is volledig toegankelijk met een rolstoel. Zowel de ingang aan de Krook, als de studio en andere ruimtes zijn voorzien op rolstoelgebruikers. Het ganse gebouw is ook voorzien van liften. Onze stewards kunnen je aan de inkom van het Sporza Wintercircus de nodige uitleg geven.

Wanneer kan ik binnen voor een match?

De deuren voor de match openen anderhalf uur tot één uur voor de start van de uitzending. Het exacte uur waarop we jou verwachten staat op je ticket.

Kan ik na de match van 20 uur naar huis?

De tickets voor de match van 20 uur zijn steeds in combinatie met de uitzending van Villa Sporza. Je moet er dus rekening mee houden dat je pas na 23 uur naar huis kunt.

WK Voetbal

Wat doet VRT rond de keerzijde van het WK in Qatar?

Audiodescriptie bij WK-wedstrijden van de Rode Duivels

Vlaanderen dankt honderden voetbalvrijwilligers

11 december: supporter mee voor mensenrechten

Voor wie geen bal vindt aan het WK

Vranckx over wantoestanden bij bouw stadions Qatar

Beleef het WK voetbal met VRT: #tisaanons

StuBru, MNM en Radio2 in het Wintercircus

Gerelateerd