dinsdag 25 oktober 2016
25 oktober 2016

Hoe komt het dat u de ondertitels dubbel ziet ?

De ondertiteling die ongevraagd op uw scherm verschijnt is blijkbaar de 'gesproken ondertiteling'. Dat is de tekst van de 'open' ondertiteling die als teletekstpagina 889 wordt uitgezonden, ten behoeve van de slechtzienden. Met een apparaatje zetten zij 889 om in gesproken tekst.

Op sommige TV-toestellen kan men teletekstondertiteling automatisch laten verschijnen, en dat is wat er gebeurt in dit geval. Het komt er dus op aan deze optie af te zetten. Hoe dat moet gebeuren hangt van merk en type van het toestel af, we moeten u hiervoor verwijzen naar de gebruikershandleiding of uw tv-handelaar.

Gerelateerd