Wijziging van  ontvangst van BVN en Radio 1 in Afrika

 

BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, en VRT Radio 1 verhuizen naar een nieuwe transponder en frequentie op de SES-5 satelliet in Afrika. Kijkers en luisteraars hoeven alleen hun satellietontvanger opnieuw in te stellen met de nieuwe ontvangstgegevens. Dat kunnen zij vanaf heden doen. Na 12 februari 2017 stoppen de uitzendingen van BVN en VRT via de oude transponder en frequentie definitief.

 

De nieuwe ontvangstgegevens van BVN via de SES-5 satelliet zijn:

 

Position:             5,0° East (is ongewijzigd)

Transponder:    4.957

Frequency:        12034 MHz (12,034 GHz)

Polarization:     Horizontal

System:               DVB-S (is ongewijzigd)

Symbol rate:     27.500

FEC:                       3/4 (is ongewijzigd)


Met het inladen van de nieuwe frequentie van BVN verhuist het signaal van VRT Radio 1 automatisch mee. Meer informatie over deze wijziging is te vinden op www.bvn.tv/ontvangst.

 

Groot bereik via satelliet

De frequentiewijziging is het gevolg van een nieuw contract dat BVN onlangs heeft gesloten met satellietexploitant SES. “We willen wereldwijd een zo groot mogelijk publiek bereiken met ons televisieaanbod. De beste manier waarop dat kan, is nog steeds via satelliet”, aldus René van Baaren, netmanager van BVN. In veel gebieden in de wereld is geen snel internet beschikbaar, waardoor het niet mogelijk is online naar BVN te kijken.

 

Nieuwe service: EPG

BVN-kijkers in Afrika krijgen nu ook toegang tot een Elektronische Programma Gids (EPG). Met deze service kunnen kijkers programma’s van BVN op een voorgeprogrammeerde tijd opnemen en programma-informatie opzoeken.