Bezoek de VRT

Elk jaar ontvangt de VRT ruim 26.000 bezoekers voor een rondleiding doorheen het mediabedrijf. Onze professionele gidsen nemen u mee voor een unieke blik achter de schermen van de fascinerende televisie– en radiowereld. 

Wat kan u verwachten?

Altijd al willen weten hoe het er bij de VRT aan toe gaat? Wij nodigen uw school, bedrijf of vereniging graag uit voor een bedrijfsbezoek met gids. Ontdek er onder andere hoe televisieprogramma’s en radioshows gemaakt worden.

U kan kiezen uit drie verschillende groepsrondleidingen

1. VRT-standaardrondleiding

Onze enthousiaste gidsen leggen je uit hoe verschillende VRT-programma’s tot stand komen. Wandel rond in de radiostudio’s van onder andere Studio Brussel of Radio 2 of bezoek de studio’s van bekende televisieprogramma’s als Het journaal en Extra TimeMeer info?

2. VRT NXT-rondleiding vanaf januari 2020

Een blik achter de schermen van de VRT met extra lang bezoek aan interactieve belevingsruimte. Helemaal op maat van jonge mensen. Meer info?

3. VRT NWS-rondleiding

Tijdens de VRT NWS- rondleiding ervaar je van dichtbij hoe de VRT journalisten dagelijks nieuws maken en tot bij u brengen. Meer info? 

Ook als individuele bezoeker kan u bij de VRT terecht

  • De eerste zaterdag van de maand om 10u kan u zich als individu of met enkele vrienden of familie inschrijven voor een VRT-standaardrondleiding.
  • Een bezoek kost 14 euro en vindt alleen plaats als er minstens 12 deelnemers zich inschrijven. Als er toch minder dan 12 deelnemers zijn, wordt iedereen verwittigd.

 

Woon een opname van de talkshow Vandaag bij

Danira Boukhriss Terkessidis

Vanaf 17 februari presenteert Danira Boukhriss Terkessidis een nieuw seizoen van de talkshow Vandaag. Wil u erbij zijn? Schrijf dan snel in voor een van de opnames. De opnames vinden plaats op de VRT. Komt u met een groep van 20 tot 30 personen, dan kunt u ook een gratis rondleiding volgen. Meer informatie? https://www.een.be/een/woon-een-opname-van-onze-nieuwe-talkshow-bij

VRT-lespakketten

Om het bezoek aan de VRT met uw klas voor te bereiden of uit te breiden, biedt de VRT enkele lessenpakketten aan. Meer info? 

 

Bezoek Expo R100+ in Leuven

In het Radiohuis in Leuven kunt u de expo R100+ bezoeken: laat u verbazen door de wonderlijke techniek uit de beginjaren van de radio en door de nieuwe mogelijkheden in de digitale wereld. Dompel u onder in een eindeloze lachbui of maak uw eigen radioprogramma.