woensdag 05 oktober 2016
05 oktober 2016

Andy Gijbels wint Vlaamse PhD Cup

Andy Gijbels, doctor in de ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven, heeft de Vlaamse PhD Cup gewonnen met een presentatie over zijn robottechnologie voor heel precieze oogchirurgie.

© www.vlaamsephdcup.be

De wedstrijd wil pas gedoctoreerde wetenschappers aansporen om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. Gijbels krijgt een cheque voor een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 10.000 euro.

 

Andy Gijbels wint Vlaamse Phd Cup met werk over robottechnologie voor oogchirurgie.

 

De acht finalisten van de Vlaamse PhD Cup kregen drie minuten de tijd om de kern van hun doctoraatsonderzoek uit de doeken te doen in een boeiende en heldere presentatie in het Paleis der Academiën. Gijbels overtuigde de jury, met onder meer VRT-journaliste Annelies Beck en VUB-professor Dave Sinardet, met een presentatie over zijn robottechnologie voor uiterst precieze oogchirurgie. "Een fascinerend onderzoek dat zeer aanschouwelijk en overtuigend werd gepresenteerd door een getalenteerd en gepassioneerd onderzoeker", aldus de jury.

Heleen Dewitte, doctor in de farmaceutische en medische wetenschappen (Universiteit Gent & VUB), die werkte aan een nieuwe methode voor kankerimmuuntherapie, en Didier Snoeck, phd in de ingenieurswetenschappen (Universiteit Gent), die zelfhelend beton ontwikkelde, kregen een erkenning als tweede en derde laureaat.

De finale was  live te zien op canvas.be.

(Bron: Belga)