vrijdag 16 december 2016
16 december 2016

VRT steunt De Warmste week

Van zondag 18 december tot kerstavond kamperen Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems samen een week lang in de kou. Samen met alle Vlamingen maken ze van de week voor kerst opnieuw de Warmste week van het jaar. Alle VRT-netten doen mee.

VRT-toren in vuur en vlam

De iconische VRT-toren in Schaarbeek verandert een week lang in een toorts die brandt voor alle goede doelen van Music for life. Op 18 december zal Stijn Van de Voorde officieel de vlam van de Warmste week aansteken. Stijn leeft die week op de VRT-toren en waakt over de vlam. Per uur dat hij op de toren blijft, gaat er 100 euro naar alle goede doelen van Music for life.

U kunt  Stijn steunen door tijdens de Warmste week "TOREN" te sms'en naar 4342. De sms kost 1 euro en gaat integraal naar de meer dan 1000 goede doelen van Music for life. 

Eén

In speciale afleveringen van Kalmte kan u redden en Blokken halen quizmasters Tom Lenaerts en Ben Crabbé alles uit de kast en speelt een groot aantal BV's met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel.

In een special van De allesweter duikt zelfs het presentatietrio van De warmste week van Studio Brussel op: als ze de allesweter kunnen ontmaskeren, halen ze 5000 euro binnen voor Music for life.

Maar niet enkel Eén-gezichten steunen het goede doel. Ook de Eén-kijkers kunnen De warmste week steunen, en daarbij maken ze kans op enkele bijzondere prijzen van Thuis en F.C. De Kampioenen.

Thuis-fans kunnen hun hart ophalen, want als zij met een sms'je Music for life steunen, maken ze kans op een persoonlijke kerstboodschap ingesproken door een Thuis-acteur.

Wie dan weer graag een rolletje speelt in de derde F.C. De Kampioenen-film, kan zijn kans wagen in de Music for life actie van F.C. De Kampioenen.

Eén-kijkers kunnen De warmste week ook steunen door De warmste winkelkar van Iedereen beroemd te spelen. Daarnaast zendt Eén tijdens De warmste week uit vanop het terrein in De Schorre op verschillende tijdstippen.
 

  • De allesweter special: donderdag 15 december om 20.40 uur
  • Blokken for life: week van 19-23 december om 18.30 uur
  • Iedereen beroemd: week van 19-23 december om 19.40 uur
  • Kalmte kan u redden specials: zondag 25 december en zondag 1 januari om 20.30 uur.

Canvas

Naast de dagelijkse rechtstreekse uitzending van Music for Life (12.30 tot 20.00 u.) organiseert en steunt Canvas allerlei acties voor diverse goede doelen.

  • Culture Club trakteert zijn publiek op vrijdag 16 december op een diner met culturele toets dat wordt bereid door topchef Kobe Desramaults. De opbrengst gaat naar kunstZ, een organisatie die inzet op de opleiding, ondersteuning en begeleiding van acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine.
  • Maximaal tien gelukkigen mogen met Alicja Gescinska van Wanderlust op stap tijdens een filosofische wandeling ten voordele van Pag-Asa, een organisatie die slachtoffers van mensenhandel in ons eigen land helpt.
  • Joris en Dominique van Radio Gaga draaiden vorige zondag op Zondag Vosdag in Gent verzoekplaatjes ten voordele van Natuurpunt, een vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.
  • Sportjournalist Ruben Van Gucht laat zich sponsoren tijdens De Warmste Koers, ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging.
  • Nic Balthazar werkte zijn korte documentaire I Was a Normal Person van 4 x 7 verder uit. Canvas zendt de documentaire uit op 20 december en zamelt samen met Nic geld in voor Minor Ndako, een organisatie die zich bekommert om onbegeleide minderjarigen die in ons land terechtkomen.

Meer informatie vindt u op canvas.be

Ketnet

Ook Ketnet doet dit jaar mee met Music for life met hun Ketnet-Koekenbak. Ketnet roept alle Ketnetters op om samen met hun klas tussen 7 en 24 december koeken te bakken voor een goed doel dat hun klas belangrijk vindt.

Maar liefst 1.716 klassen registreerden zich voor de actie, en de inschrijvingen lopen nog steeds binnen. Tijdens de Warmste week van Music for life maakt Ketnet tijd om de deelnemende klassen te bedanken: van gepersonaliseerde videoboodschappen van de Ketnet-wrappers tot een bezoek van Radio Koekenbak in de school of het bijwonen van een concert van De KetnetBand in The Flame in De Schorre. Zaterdagochtend 24 december tijdens Ketnet Swipe maken Ketnet-wrappers Sarah en Thomas tijdens een live-verbinding met de Schorre bekend hoeveel koekjes er in totaal gebakken zijn.

Optreden van De KetnetBand in The FlameOp dinsdag 20 en donderdag 22 december gaat het dak eraf in The Flame in De Schorre. Ketnet nodigt 1.500 kinderen uit voor een optreden van De KetnetBand. Het optreden van donderdag wordt live uitgezonden op Eén of Canvas en op vrijdag 22 december op Ketnet.

Radionetten

Op de slotdag van Music for life is er de Warmste radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders.

Dennis van den Buijs (Radio 1), Britt Van Marsenille (Radio 2) en Tom De Cock (MNM) doorkruisen ook een week lang het land en brengen voor hun radionet verslag uit van de vele warme acties in Vlaanderen. Op 24 december maken ze samen met Linde, Eva en Bram de Warmste radio.

Klara

Klara verkoopt warme muziek voor De Warmste Week. Op de exclusieve mini-cd 'All we need is love' interpreteert het St. George Quintet drie songs van John Lennon en Paul Mc Cartney 'only on strings'.

 

Radio 2

Van maandag 21 tot en met woensdag 23 december Kim Debrie in De Warmste Week, in Vlaanderen op zoek naar warme initiatieven van luisteraars.

Met De Warmste Week willen Radio 2 een megafoon zijn voor de vele hartverwarmende acties en initiatieven die onze luisteraars organiseren", legt Kim Debrie uit. "We willen ook horen welke goede doelen onze luisteraars nauw aan het hart liggen."

Kim zendt maandag uit vanop het Woodrow Wilsonplein in Gent, op dinsdag vanop het Theaterplein in Antwerpen en woensdag aan Campus Gasthuisberg in Leuven, telkens van 10 tot 12 uur. Er zal ook elke dag livemuziek zijn in De Warmste Week op Radio 2.

Radio 2 steunt de Cliniclowns

 

Radio 2 Limburg
Tijdens De Warmste Week zendt Radio 2 Limburg elke dag live uit op de Kerstmarkt in Genk. De Stad Genk zamelt met de hulp van enkele lokale verenigingen geld in voor Het Limburgs Platform voor Vluchtelingen 

MNM

Peter, Julie en SportStan een kerstsingle. Niet zomaar een kerstsingle, maar een kerstsingle ten voordele van De Warmste Week van Music For Life. De volledige opbrengst gaat naar De Kruiskenshoeve VZW.

Gerelateerd