Nieuwe overeenkomst met BVN

Vlaming kan in buitenland weer vier jaar Vlaamse tv kijken

De Vlaamse Regering heeft op 16 december  een nieuwe beheersovereenkomst met BVN-TV goedgekeurd. Vlamingen en Nederlanders kunnen daardoor de komende vier jaar in het buitenland weer gerust op BVN-TV (“het Beste van Vlaanderen en Nederland”) afstemmen en naar een selectie kijken uit het aanbod van Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen.

De huidige beheersovereenkomst loopt af op 31 december. BVN zendt per dag 12 uren lang via de satelliet Vlaamse en Nederlandse programma’s uit en herhaalt alle programma’s nog eens. BVN-TV is zo goed als wereldwijd te ontvangen. Van die 12 uur levert de VRT elke dag vier uur. Dat is meer dan het Vlaamse aandeel (circa 26%) in de financiering van de zender. Voor 2017 is dat aandeel vastgelegd op maximaal € 1,161 miljoen. In grote lijnen is de overeenkomst met BVN 2017-2020 een verderzetting van de bestaande overeenkomst, met de vermelding van streaming als distributiemogelijkheid. 

Ongeveer de helft van de Vlaamse zendtijd gaat naar actualiteitsuitzendingen als Het journaal, De zevende dag, De afspraak of Van Gils en gasten. Maar ook fictie en ontspannende programma’s als Thuis, Blokken, Iedereen beroemd, Dagelijkse kost of Loslopend Wild zijn in het buitenland te volgen.  

‘Ongeveer zes op tien Vlamingen weten dat het in het buitenland mogelijk is via BVN naar Nederlandstalige tv-programma’s en journaals te kunnen kijken’, zegt Mediaminister Sven Gatz. ‘Van de Vlaamse mediagebruikers kijkt zestien procent regelmatig BVN wanneer ze in het buitenland verblijven. De kijkers waarderen die uitzendingen ook. Vooral het VRT-nieuws wordt in het buitenland gretig via BVN bekeken.

 

( Bron: persbericht Sven Gatz - Vlaams minister van Cultuur, Media, jeugd en Brussel)

Dit kan u ook interesseren:

vrijdag 16 december 2016
16 december 2016