Nieuwe Vlaamse fictie bij de VRT

Ook in 2017 kunt u bij de VRT terecht voor Vlaamse fictie. Zowel op Eén, Canvas als Ketnet staan enkele topreeksen geprogrammeerd.

Zie me graag

Vanaf dinsdag 21 februari zal de nieuwe Eén-reeks Zie mij graag kijkers doen lachen en snotteren tegelijkertijd. In deze herkenbare 13-delige fictiereeks zet Anna (Alejandra Theus) na het bedrog van haar man Ben (Stan Van Samang) een punt achter hun huwelijk en probeert ze haar leven met goede moed terug op de rails te zetten. Maar hoe moet ze nu verder met haar leven en haar kinderen Lou en Vic, waardoor ze voor eeuwig verbonden zal blijven met haar ex?

Hoewel ze soms liever permanent onder haar fleecedeken zou wonen, probeert Anna haar nieuwe leven enthousiast te omarmen. Gesteund door haar twee beste vriendinnen Saskia (Ini Massez) en Nicole (Tine Embrechts) en de nodige shapewear gaat ze vol frisse moed op zoek naar een nieuwe balans in haar leven en wie weet… een nieuwe prins op het witte paard. Intussen worstelt Ben zelf ook met problemen, samen met zijn beste vriend Gunther (Wouter Bruneel), de man van Saskia.

Kortom: Zie mij graag is een serie over een menselijke zoektocht met vallen en opstaan.

Zie mij graag werd bedacht en geschreven door Siska Leemans (Kinderen van Dewindt, Emma) en Hilde Pallen (Tom & Harry, Dubbelleven), die voor de reeks uit hun eigen levenservaring hebben geput. Cecilia Verheyden (Achter de wolken, Vermist) en Toon Slembrouck (Tom & Harry, Rang 1) namen samen de regie voor hun rekening.

Zie mij graag: vanaf 21 februari elke dinsdag om 21.20 uur op Eén.

Ook beschikbaar met open audiodescriptie via het kanaal van Ketnet en op VRT NU.

Zie mij graag is een productie van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén, met de steun van Scio Productions en de Belgische Tax Shelter maatregel. 

Generatie B

Op Canvas kunt u kijken naar Generatie B, een absurde comedy over een generatieconflict.

'Op een woensdag of een donderdag werd de economische rating van België verlaagd van AA+ tot B. Alles wat volgt, is waar. Soms wat overdreven, maar niet veel.’

Met dit uitgangspunt kiest Generatie B resoluut en onbeschaamd voor absurde comedy, met een nadruk op het generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders alle nadelen van deze nieuwe economische crisis rusten, en de babyboomers die dankzij hun politieke macht heel goed voor zichzelf zorgen en niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven.

Generatie B volgt zes jongeren die moeten proberen te overleven in de ‘apocalyptische’ grootstad Brussel. Een revolutie is nakend….

De hoofdrollen in de reeks worden gespeeld door Jeroen Van der Ven, Ella-June Henrard, Efrat Galai, Eva Binon, Jeroen Perceval, Mungu Cornelis en Zouzou Ben Chikha.

Generatie B is een productie van De Mensen in coproductie met Gardner and Domm voor Canvas. Het scenario werd geschreven door Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees, die ook instond voor de regie.

Zes weken lang op Canvas, vanaf woensdag 8 februari om 21.45 u.

Drie nieuwe fictiereeksen bij Ketnet

“Fictie is een belangrijke pijler voor Ketnet”, zegt netmanager Maarten Janssen. “Het is de ideale ontspanning voor kinderen, maar ook een manier om moeilijke thema’s bespreekbaar te maken. Dankzij sterke fictie van eigen bodem blijft Ketnet bovendien een motor voor de Vlaamse productiesector, en een unieke kweekvijver voor jong talent.

Zo is Ghost Rockers al enkele jaren een ware hype bij de jonge kijkers. Het tweede seizoen bereikte een dikke 450.000 kinderen, dit wil zeggen dat 72% van de Vlaamse kinderen wel eens een deel van een aflevering bekeek. Ook online deed de reeks het zeer goed.

Nog zo’n regelrecht succes is D5R, een realistische fictiereeks waarmee Ketnet moeilijke thema’s uit het leven van kinderen en jongeren bespreekbaar wil maken. Denk maar aan gameverslaving, racisme, diefstal, seksualiteit,… Samen met Awel zorgen we ervoor dat dit altijd professioneel gekaderd is en met een positieve ondertoon. Het vierde en laatste seizoen loopt momenteel op Ketnet, en met groot succes: per seizoen bereikten we met D5R gemiddeld 227.500 kinderen tot 12 jaar (35% van de kinderen hebben wel eens naar de reeks gekeken hebben), en daarnaast kijken ook heel wat jongeren uit het secundair onderwijs naar het programma. Opvallend is dat ongeveer de helft van de kinderen de reeks via ketnet.be of de Ketnet-app bekijkt, en dus niet op tv.

Naast deze huidige successen blijft Ketnet volop investeren in gloednieuwe fictie. Ik ben dan ook fier dat we na nieuwjaar maar liefst drie nieuwe Vlaamse fictiereeksen kunnen aanbieden aan de Ketnetters: De Regel van 3s, Trix en 4eVeR.”

Lees meer

De eerste afleveringen gemist? De programma’s van Eén, Canvas & Ketnet kan u herbekijken via VRTNU.be

Dit kan u misschien ook interesseren?