22 maart bij Radio 1

Radio 1 herdenkt 22 maart: Eén jaar later en blikt terug op wat een jaar geleden gebeurde. Ward Bogaert maakt tien portretten waarin 10 mensen hun 22/3 reconstrueren

De ochtend en De wereld vandaag

20 en 21/3: In De ochtend en De wereld vandaag zoeken uit wat we geleerd hebben een jaar na de aanslagen: Wat hebben beleidsmakers geleerd? Hoe is ons maatschappijbeeld veranderd?

Radio 1 herdenkt 22 maart: Eén jaar later

Radio 1 blikt op 22 maart een hele dag terug op wat er precies één jaar geleden gebeurde. Voor één dag laten we het vertrouwde programmaschema los, en focust Radio 1 zich op de herdenking. Met live verslaggeving van de herdenkingen in Brussel en over heel het land. Met bijzondere getuigenissen van mensen die 22 maart van heel dichtbij hebben meegemaakt. Maar ook met heel veel aangepaste muziek, als eerbetoon voor de slachtoffers. De dag wordt gepresenteerd door volgende duo's: Ruth Roets en Dennis van den Buijs, Ayco Duyster en Xavier Taveirne, Ruth Joos en Lode Roels.

Ward Bogaert maakt tien portretten

22/3: Ward Bogaert maakt tien portretten waarmee evenveel mensen hun 22 maart reconstrueren:

  • Verplegers Cedric en Niek hadden nachtdienst op Zaventem, 
  • Tine was in de Wetstraat toen de bom in Maalbeek ontplofte en begon te helpen, 
  • Eddy verloor zijn vrouw in Zaventem, 
  • Rampencoördinator Winne zag een ingrijpende gebeurtenis op privévlak samenvallen met de zwaarste dag uit haar loopbaan… 

Radio 1 zendt de portretten doorheen de dag uit, ze zijn daarna ook te beluisteren én te bekijken op Radio1.be en Deredactie.be.