Radio 2 herdenkt 22 maart

In Plaat préféré maakt Benjamien Schollaert plaats voor een muzikaal eerbetoon aan de slachtoffers. Bij De Madammen is Rudi Vranckx te gast in een uitzending vol aangrijpende getuigenissen.

© VRT

Ochtendpost

  • 22/3: Ochtendpost Vlaams-Brabant: Portretten van hulpverleners op 22/3 op de luchthaven, en live-verslag van de herdenkingsplechtigheden.

De inspecteur

  • 22/3: De inspecteur: Sven Pichal zoekt uit hoe met met de beloofde hulp voor de slachtoffers zit en welke lessen overheid en verzekeraars hieruit getrokken hebben.

Plaat préféré

  • 22/3: Plaat préféré, Benjamien Schollaert maakt plaats voor een muzikaal eerbetoon aan de slachtoffers.  Met lievelingsplaten van de slachtoffers en muziek die hen eert, brengen de nabestaanden een ode aan het leven.

De madammen

  • 22/3: De madammen, aangepaste uitzending met als gast Rudi Vranckx. En verder veel aangrijpende getuigenissen: Fatima Ezzarhouni getuigt over de radicalisering van haar zoon. Anja Daems maakt een reportage met Minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon op de luchthaven in Zaventem. De madammen praten ook met Bea en haar zoon Andreas, die aanwezig was op de luchthaven die dag klaar om met de school op reis naar Rome te vertrekken. Bea kreeg toen telefoon van een onbekend nummer, van een dame die haar gewonde zoon toen aan het verzorgen was. Frederik Sioen brengt een nummer dat hij een jaar geleden naar aanleiding van dse aanslagen schreef.

Spits

  • David Van Ooteghem volgt wat er allemaal gebeurt op deze herdenkingsdag.