Zijn we veranderd na 22 maart?

Samen met premier Michel, Minister Jambon, Rudi Vranckx, slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners zoeken Martine Tanghe en Lieven Van Gils naar antwoorden. 

22 /3 – 1 jaar later

 22/3 – 1 jaar later, speciale uitzending met Martine Tanghe en Lieven Van Gils. Aan de hand van gesprekken, met onder meer mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de aanslagen, zoeken ze het antwoord op de vraag: zijn wij veranderd? Gasten zijn onder meer basketbalspeler Sebastien Bellin (die dag aanwezig op de luchthaven), premier Charles Michel en minister Jan Jambon, Rudi Vranckx, hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zal ook muziek zijn, van Bart Peeters en een 22-koppig koor, en reportages van reporters als Karine Claassen, Lidewij Nuitten en Machteld Libert.

 

22/3 - 1 jaar later op 22 maart om 20.40 u op Eén

 

Martine Tanghe: "Tijd heelt alle wonden, zegt het spreekwoord. Is dat zo? En hoeveel tijd is er dan wel nodig? Moet een jaar volstaan om de draad weer op te nemen? De draad van het leven na 22 maart. Een jaartal hoeft niet. Het is zoals met nine eleven. Misschien zullen we het jaartal ooit vergeten zijn, maar worden dag en maand wel een ijkpunt, een begrip. Ons leven voor en na 22 maart."

 

Lieven Van Gils: "Een jaar geleden, op die ochtend van 22/3, was ik op weg naar het werk toen de eerste bom ontplofte. In een eerste reactie denk je aan je geliefden. Waar zijn ze, zijn ze oké? En dan wil je ze toch snel even horen. Maar dan besef je dat je snel de knop moet omdraaien, en aan de slag gaan. Het echte besef komt pas uren later, wanneer je je realiseert dat de wereld niet meer hetzelfde is. Nu zijn we één jaar later. Wat is er veranderd? Zijn wij veranderd? Die vraag gaan we proberen te beantwoorden."