Ronde van Vlaanderen

Op zondag 2 april zendt Eén de 101ste editie van De Ronde van Vlaanderen  vanaf 9.30 uurrechtstreeks uit. Daarnaast zijn er extra programma's

De Ronde van Vlaanderen 2017

  • op zondag 2 april zendt Eén de 101ste editie van De Ronde van Vlaanderen rechtstreeks uit, vanaf 9.30 uur tot 18.00 u. De uitzending wordt alleen onderbroken voor het Journaal van 13.00 u.  Voor het commentaar zorgen Michel Wuyts, José De Cauwer en Renaat Schotte (op de motor). Ruben Van Gucht doet de interviews en Karl Vannieuwkerke ontvangt voor en na de koers zijn gasten in de buurt van de aankomst. In de voormiddag is er ook een sfeerverslag van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, die op 1 april gereden wordt.
  • Op Radio 1 is de Ronde van Vlaanderen op 2 april te volgen in de allereerste aflevering van De ochtend op zondag, vanaf 8 uur en uitzonderlijk niet tot 10, maar tot 11 uur. Na het nieuws van 13 uur volgt Sporza Radio de koers in De Ronde.
  • Op sporza.be wordt de Ronde van Vlaanderen live gestreamd.

Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen

De wedstrijd zal live te zien zijn op Proximus TV (kanaal 600). De ondersteuning is in handen van Sporza: De Sporza-regieploeg brengt de wedstrijd in beeld, Ruben Van Gucht zorgt voor het commentaar.

Tijdens de wedstrijd voor de mannen op Eén zullen ook flitsen gebracht worden van de sleutelmomenten bij de vrouwen. Een ruime samenvatting van de vrouwenwedstrijd volgt na die van de mannen.

Ruben Van Gucht rijdt Ronde van Vlaanderen

Op vrijdag 31 maart, twee dagen voor de 101ste Ronde van Vlaanderen, fietst Sporza-journalist en wielerfreak Ruben Van Gucht het integrale vernieuwde parcours van de Ronde: van de nieuwe vertrekplaats Antwerpen tot de aankomst in Oudenaarde, over de volle 260 kilometer.

Canvas brengt heel zijn ‘ronde’ live in beeld in een rechtstreekse uitzending van 12 uur. Met beelden vanop de motor en de helikopter, maar ook vanop de fiets van Ruben. Zoals het bij een echte wieleruitzending hoort, zijn er ook commentatoren. Hun namen worden later bekendgemaakt. Onderweg ontdekken we het sportieve en culturele erfgoed van De Ronde van Vlaanderen, de schoonheid van het landschap en de dorpen, de traditie, de geschiedenis en de passie van ‘Vlaanderens mooiste’. Het publiek kan gewoon kijken en genieten van het landschap en de cultuur, maar ook interactief participeren: door te supporteren of zelfs een eindje mee te rijden met Ruben, of door reacties of beelden te delen via de sociale media (#voorderonde).

Voor de Ronde is de eerste echte ‘slow tv’ in Vlaanderen: een genre dat vooral in Noorwegen furore maakt met marathonuitzendingen van de mooiste boot- en treinreizen of ander ‘nationaal erfgoed’.

Meer Ronde van Vlaanderen

Extra time koers: vanaf woensdag 22 maart presenteert Ruben Van Gucht op Canvas zes weken lang Extra time koers. Daarin praat hij samen met Karl Vannieuwkerke en drie andere gasten (analisten en renners) over de voorjaarsklassiekers. Ze blikken terug op de voorbije klassieker(s) en kijken vooruit naar de eerstvolgende koers.  In de aflevering van woensdag 29 maart gaat het uiteraard vooral over De Ronde van Vlaanderen.

De Ronde 100: op zondag 26 maart zendt Eén De Ronde 100 uit, een documentaire over de 100ste editie van De Ronde van Vlaanderen.  De documentaire werd in één dag gedraaid, de dag van de historische honderdste Ronde Van Vlaanderen op zondag 3 april 2016. We volgen de klassieker voor en achter de schermen. Op de dag van de Ronde focust een hele streek op deze wedstrijd. Het programma vat de sfeer op de Paterberg, de Oude Kwaremont en de Koppenberg, bij de professionals én de neringdoenden. We beleven mee hoe een wielerploeg gebriefd wordt en welke gesprekken gevoerd worden in de volgwagens. Een lange dag die om 4 uur ‘s ochtends begint bij een Brugse patissier en 's avonds laat eindigt aan het hotel van winnaar Sagan. De Ronde 100 is een documentaire van Woestijnvis.