Iedereen tegen kanker

 Onder het motto Iedereen tegen kanker roepen Eén en Kom op tegen Kanker Vlaanderen op om actie te ondernemen. Eén verandert alvast haar programmaschema de komende weken. 

©Joost Joossen

In een hartverwarmende liveshow op 30 april ontvangen Peter Van de Veire en Julie Van den Steen heel wat mensen die de voorbije weken in actie schoten. Eén zet in aanloop naar de liveshow zijn beste beentje voor met een speciale Blokkenweek. Iedereen beroemd richt de spotlight al deze week op de campagne. En op zondag 23 april pakt Eén uit met een special van De 3 wijzen ten voordele van Kom op tegen Kanker met de drie originele wijzen. 

Iedereen beroemd

De week van 10 april opent Iedereen beroemd telkens met de rospot op de nieuwsdesk en krijgt de kijker ook nuttige tips om die te vullen. Boegbeeld Frank Deboosere zal op maandag een vraag stellen in De winkelkarquiz en op dinsdag 11 april gaat de koptelefoon van Iedereen beroemd naar het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn. De afdeling Oncologie zingt en danst op het nummer Ain’t No Mountain High Enough van Marvin Gaye.

Tot in den draai

Op zondag 16 april zendt Eén Tot in den draai van Filip Loobuyck uit, een documentaire over leven met het einde in zicht. Zes palliatieve patiënten vertellen elk hun moedig verhaal. Een productie van Docwerkers en Beweging van Wakkere Geesten, in samenwerking met Perennis - Centrum voor Groei in Leven en Sterven en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen. Met steun van Kom op tegen Kanker.

Tot in de draai, nog tot 16 mei beschikbaar via VRT NU

Blokken

Blokken daagt tien bekende Vlamingen uit om het tegen elkaar op te nemen voor het goede doel. Onder de noemer 'topacteurs tegen kanker' nodigt Ben Crabbé zowel aanstormend talent als gevestigde waarden uit. 

  • Maandag 17 april: Jacky Lafon- Urbanus
  • Dinsdag 18 april: Jelle Cleymans- Ben Segers
  • Woensdag 19 april: Leen Dendievel- Marleen Merckx
  • Donderdag 20 april: Louis Talpe- Charlotte Timmers
  • Vrijdag 21 april: Erika Van Tielen- Rik Verheye 

De 3 wijzen

Op zondag 23 april zendt Eén een special uit van De 3 wijzen ten voordele van Iedereen tegen Kanker. Voor deze speciale aflevering kruipen de originele 3 wijzen Walter Grootaers, Jacques Vermeire en Gerty Christoffels nog eens in hun rol van vroeger. Net als toen kunnen ze het niet laten om elkaar met plagerijen te bestoken. 

Julie Van den Steen en Aster Nzeyimana spelen mee voor het goede doel. Kunnen ze juist inschatten wie van de wijzen de waarheid spreekt en wie liegt? De special wordt gepresenteerd door Kobe Ilsen, maar ook Kurt Van Eeghem ontbreekt natuurlijk niet in het programma.

Liveshow Iedereen tegen Kanker

Op zondag 30 april sluiten Eén en Kom op tegen Kanker de campagne Iedereen tegen kanker af met de grote Iedereen tegen kanker-slotshow. Peter Van de Veire presenteert de slotshow samen met zijn MNM-sidekick Julie Van den Steen. Adriaan Van den Hoof leidt dan weer het telefoonpanel van bekende Vlamingen in het Brusselse KBC-gebouw in goede banen. Wie belt om geld te storten, kan onder andere Jeroen Meus, Showbizz Bart, Waldek uit Thuis of minister Maggie De Block aan de lijn krijgen.

Voor de vijftiende keer al bundelen Eén en Kom op tegen Kanker de krachten om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met de campagne Iedereen tegen kanker wordt iedereen deze maand opgeroepen om zelf acties op poten te zetten. In de slotshow wordt duidelijk hoe hard Vlaanderen werd gemobiliseerd om geld in te zamelen voor het goede doel.

Deze Iedereen tegen kanker-slotshow is een mix van aangrijpende reportages en onderhoudende babbels. Zo bezorgen Thuis-acteurs Tina Maerevoet en Tine Priem een kankerpatiëntje de dag van haar leven, vertelt actrice Lize Feryn het verhaal van haar overleden moeder, en laat Danira Boukhriss zich van een andere, muzikale, kant zien. Joris en Dominique van het Canvas-programma Radio gaga zetten dan weer hun geïmproviseerde studio neer in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, voor een praatje en een plaatje met de kankerpatiënten en het verzorgend personeel.

Daarnaast is de liveshow gevuld met verrassende muzikale acts. Lady Linn en Ertebrekers zingen een passend duet, en ook Clouseau, Bart Peeters, Stan Van Samang en Sarah Bettens, Delv!s, Coely en Jef Neve (met strijkers) komen langs. En natuurlijk kunnen de drie gezichten van de campagne niet ontbreken: Frank Deboosere, Marleen Merckx en Maarten Vangramberen.

De Iedereen tegen kanker-slotshow wordt live uitgezonden vanuit Videohouse in Vilvoorde.

Iedereen tegen kanker-slotshow: zondag 30 april om 20.25 uur op Eén.

 

Maak het mee vanop de eerste rij

Wat alle acties in heel Vlaanderen opbrengen, weten we op zondag 30 april tijdens de grote liveshow met een mix van aangrijpende reportages, onderhoudende babbels en verrassende muzikale acts. Peter Van de Veire en Julie Van den Steen leiden de show in goede banen en ontvangen die avond patiënten, naasten, onderzoekers en verzorgenden om over kanker en de strijd tegen kanker te praten. Ook bekende mensen maken die avond hun opwachting. Zo zetten onder meer ook Joris Hessels en Dominique Van Malder (Radio Gaga), Clouseau, Bart Peeters, Stan Van Samang, Sarah Bettens, Lize Feryn, Minister Maggie De Block en Nancy ( Ann Pira) en Waldek (Bart Van Avermaet) uit THUIS hun schouders onder Iedereen tegen Kanker. Wie er graag bij is op deze bijzondere avond, kan zich inschrijven via één.be. https://www.een.be/iedereen-tegen-kanker/kom-naar-de-slotshow.

Een indrukwekkend telefoonpanel van BV's en KBC-personeelsleden met host Adriaan Van den Hoof zitten klaar in het KBC-gebouw in Brussel om tijdens de show bijkomende giften in ontvangst te nemen. 

Win Wim Lybaert

Eén organiseert ook via zijn sociale media allerlei ludieke acties de komende dagen: zo kan je via een SMS-actie Wim Lybaert winnen om jouw moestuin aan te pakken of een gesigneerd album van Stan Van Samang in de wacht slepen. Hou ook de Facebookpagina van Eén in de gaten, want verschillende Eén-gezichten zullen er de komende dagen uitdagingen aangaan om geld bijeen te sprokkelen.