vrijdag 14 april 2017
14 april 2017

Dag van de stem

Zondag 16 april is het Dag van de Stem en daarom zetten we
graag een VRT-stem in de kijker. VRT.be ging op bezoek bij Bert Van Steenberghe

© VRT Damon

Hoewel radiopresentatoren en nieuwslezers regelmatig opduiken op tv of online, zijn er ook stemmen die u nooit te zien krijgt. Denk bijvoorbeeld aan onze netstemmen.

De verschillende programma’s worden elke dag aan elkaar gepraat door enkele netstemmen. En misschien heeft u zich wel eens afgevraagd wie die mensen zijn? 

Vanaf vandaag kunt u alvast een gezicht kleven op de mannelijke netstem van Eén: Bert Van Steenberghe

Op bezoek bij Bert Van Steenberghe

Dag Bert, hoe ben je met jouw stem in deze job gerold?

Toen Eén bezig was met de ontwikkeling van hun nieuwe stijl, presenteerde ik al bij Studio Brussel. Ze vroegen me om eens een test te doen als netstem en voor ik het wist, was ik vertrokken om de dagelijkse avonturen van Frank & Simonneke aan te kondigen. Met soms al eens een knipoog ;-)

Je bent netstem van Eén, maar doet daarnaast ongetwijfeld nog heel wat andere dingen. Wordt je stem vaak herkend?

Naast netstem bij Eén ben ik ook presentator bij Studio Brussel. Ik presenteer er de programma’s Switch 30 & De Maxx (en nog een hele hoop andere programma’s tijdens de vakantie). Samen met een collega-freelancer maak ik ook een podcast over muziek onder de naam ‘Canceled’!

Mijn stem wordt af en toe herkend, maar soms staan mensen toch nog versteld als ze ontdekken dat ze mij op Eén horen. Ze zijn waarschijnlijk meer geconcentreerd op wat ze zien en welke nootjes of chips ze precies aan het eten zijn.

Wat is jouw ultieme stemtip?

Test je stem en zoek de grenzen op. Gil als een meisje of imiteer eens Morgan Freeman. En amuseer je vooral met je eigen stem.

Benieuwd hoe de stem van Bert klinkt? Kijk dan zondagavond zeker naar Eén.