Nieuwe Ketnetreeksen in de maak

Ketnet werkt volop aan de reeksen voor de komende seizoenen. Zo is er Buck een coming of age comedy en Sturmtroopers vol knotsgekke experimenten.

Sturmtroopers

Ketnet is gestart met de opnames van Sturmtroopers. Nico Sturm trekt er met zes Ketnetters opuit die stuk voor stuk beschikken over een flinke portie lef, doorzettingsvermogen en intelligentie. Samen zoeken ze naar een antwoord op een aantal knotsgekke vragen, zoals:

  • Kan je spaghetti koken in een afwasmachine?
  • Kan je een saté bakken op een strijkijzer?

Daarbij kleuren Nico en zijn team de wereld van volwassenen telkens weer in met de fantasie en de creativiteit van kinderen.

Nico Sturm: “Na de drie musketiers, the Fantastic Four, the Jackson Five en the Magnificent Seven zijn er nu ... de Sturmtroopers. Wat is er heerlijker dan met zes geestige, gulzige, creatieve jongeren een bende te mogen vormen die schaamteloos buiten de lijnen durft te kleuren, klaar voor een wonderlijke wereld op zijn kop. Zoiets kan alleen maar op de unieke planeet Ketnet!"

Sturmtroopers is dit najaar te zien bij Ketnet.

Fictiereeks Buck

In juni is Ketnet gestart met de opnames van ‘Buck’, een comedyreeks van de bedenkers van W817. De reeks wordt uitgezonden in het najaar van 2018.

In dit ‘coming of age’ verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat. Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn twee oudere zussen, Laura en Hanne, de bully Dylan, zijn alleenstaande moeder, de nieuwe school… de wereld. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag niemand minder dan Buck in levende lijve aan zijn bed staat.

Groene productie van Ketnet

Buck is een reeks met een E-mission. VRT wil  meer dan ooit vooruitgang boeken in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Met deze fictiereeks wil VRT  duurzaamheid expliciet op de kaart zetten. De productie levert inspanningen op het vlak van energie-, afval- en CO2-reductie, om deze reeks op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren.

Buck is een coproductie van Ketnet met Zodiak en wordt uitgezonden op Ketnet in het najaar van 2018.