Vijfde seizoen Alleen Elvis blijft bestaan

In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven 8 kleppers in hun beeldgeheugen.

Luc Alloo was destijds de eerste gast en sindsdien schoven er 64 kleppers aan bij Thomas Vanderveken aan tafel. Dit najaar komen er opnieuw acht bij.

In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven ze nu al diep in hun beeldgeheugen: een passionele regisseuse, een internationaal gelauwerde fotografe, een creatief televisiegenie, een ethische ondernemer, een erudiete Nederlandse dichter, een Waalse journaliste en een hoogleraar psychoanalyse vertellen dit najaar over hun passies en verwondering in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis.

Maar de spits wordt afgebeten door Trixie Whitley, op zaterdag 2 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

Gloednieuw decor

Speciaal voor dit jubileumjaar kreeg Alleen Elvis een gloednieuw decor en logo. Het programma gaat er dus helemaal anders uitzien, maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas Vanderveken met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.

 

Eerste gast: Trixie Whitley

"Wat ik super vind aan Alleen Elvis blijft bestaan, is dat ik tijd krijg om echt over mijn passies te praten."

Beyoncé is fan, rocklegende Patti Smith kwam naar een van haar concerten en Marianne Faithfull vroeg haar voor een duet. En op 2 september drukt de Vlaams-Amerikaanse muzikante Trixie Whitley op de play-knop van een nieuw seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan

Trixie Whitley, op zaterdag 2 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Tweede gast: Bart De Pauw

In de tweede aflevering van het vijfde seizoen Allleen Elvis blijft bestaan ontvangt Thomas Vanderveken televisiemaker Bart De Pauw. De bedenker van een aantal van de meest populaire Vlaamse tv-programma’s in de voorbije 20 jaar, brengt voor één keer zijn eigen favoriete beeldfragmenten mee.

Bart De Pauw, op zaterdag 9 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Derde gast: Beatrice Delvaux

Op zaterdag 16 september steekt Alleen Elvis blijft bestaan de taalgrens over. Of toch niet helemaal. Want Belgischer dan Béatrice Delvaux bestaat niet. Ze is geboren in Wallonië, woont in Vlaanderen en werkt in Brussel. Al meer dan 30 jaar houdt ze met heel haar hart van ‘haar krant’, Le Soir. 

Zaterdag 16 september om 22.20 u. op Canvas en vrtnu.be.