maandag 25 september 2017
25 september 2017

Radio 2 Antwerpen stapt in project ‘De hangar’

Radio 2 Antwerpen zal een nieuw onderkomen vinden in De hangar, dat is de huidige Hangar 26 aan de Scheldekaaien 

Radio 2 Antwerpen zal een nieuw onderkomen vinden in De hangar, dat is de huidige Hangar 26 aan de Scheldekaaien die momenteel wordt verbouwd. De regionale redactie zal er vanaf januari 2019 onderdak vinden. De raad van bestuur van VRT heeft hiervoor vandaag het licht op groen gezet. 

Jan Knudde, nethoofd Radio 2: “Een nieuwe ontmoetingsplaats tussen het MAS en de Schelde, die het Eilandje verbindt met het historische stadcentrum. Als radiozender die dicht bij z’n publiek wil staan, is deze nieuwe locatie een uitgelezen plek voor Radio 2. In het nieuwe project zullen we heel wat nieuwe partners treffen, de Scheldekaaien lenen zich bovendien ideaal voor evenementen. Vlakbij de nieuwe, goed zichtbare studio zullen we onze Antwerpse luisteraars perfect kunnen verwelkomen.”

Paul De Wyngaert, projectverantwoordelijke: “In De hangar zullen we een efficiënte omgeving gepast voor een moderne omroep vinden. Het gebouw biedt een radiostudio en alle faciliteiten om mee te spelen in de snel veranderende mediawereld. De nieuwe locatie zal ook zeer bereikbaar zijn met een tramhalte aan de voordeur en zelfs een veerdienst in de buurt.”