Waarom de Engelsen zo Engels zijn.

Stiff Upper Lips. Vanaf zondag 1 oktober op Klara en Klara.be

Als de Engelsen voor een brexit gekozen hebben, heeft dat niet alleen met economie en migratie en soevereiniteit te maken, maar ook met de Engelsen zelf. Ze voelen zich anders dan de anderen, en ze zijn het ook.

Wat maakt de Engelsen zó Engels? In deze 5-delige radioreeks proberen journalist Flip Feyten en auteur Harry De Paepe het antwoord te vinden.

En die zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen op. Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? Wanneer mag een Engelsman zoenen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de stiff upper lip? En vooral,  hoe valt dat te rijmen met de gigantische melting pot van culturen die Groot-Brittannië inmiddels geworden is? Hoe komt de Queen aan de titel ‘Seigneur of the Swans’, en wat zijn Royal Fish? Waarom moet je als Lagerhuislid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman?

Met liefde voor Engeland en enig gevoel voor humor wordt de ziel van deze vreemde eilandbewoners voor u blootgelegd. Of u na het beluisteren van deze radioreeks de Engelsen beter zal begrijpen is niet zeker, maar u zal meer van ze houden. En misschien vinden de beide anglofielen zelfs de dieperliggende reden waarom ze uit de Europese Unie stappen en zich terugtrekken achter hun gigantische slotgracht.

Stiff Upper Lips wordt gepresenteerd door Flip Feyten, Harry De Paepe en Sven Speybrouck. De productie is in handen van Rolly Smeets. 

Ook via klara.be, de Klara-luisterapp en als podcast.

donderdag 28 september 2017
28 september 2017