Nieuw seizoen van Steracteur sterartiest

Ontdek alle steracteurs die het beste van zichzelf geven in de liveshows en hun goede doelen.

Het is bijna zover: op 2 november start de gloednieuwe reeks van Steracteur sterartiest op Eén met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows.

De steracteurs

Wie waagt zijn kans in Steracteur sterartiest? Deze tien acteurs nemen het tegen elkaar op:

  • Hilde De Baerdemaeker (De zaak AlzheimerTeam spiritCoppersAspeFamilieLouisLouise)
  • Koen Van Impe (SalamanderAspeKinderen van DewindtDaensDe elfenheuvelKiekens)
  • Bab Buelens (FamilieProfessor TLoslopend wild)
  • Giovanni (Gio) Kemper (NachtwachtPeter PanThe little mermaidWickie de viking)
  • Nicky Langley (De burgemeestersBoerenkrijgAltijd prijsK3 en de ijsprinsesMega Mindy)
  • Tinne Oltmans (Ghost rockersThe sound of music)
  • Michiel De Meyer (ThuisGhost rockersPinokkio)
  • David Cantens (MarsmanNieuw TexasBrabançonneWittekerkeDe vijfhoek)
  • Siegfried (Sieg) De Doncker (HeldenHelden van de zeeHelden boven alles)
  • Ianthe Tavernier (Echte verhalenDe buurtpolitieDe zonen van Van AsThe little mermaid)

Een evenwichtige mix dus van mannen en vrouwen, jong en oud, bekende en minder bekende namen, ervaren rotten en aanstormende talenten. De acteurs en actrices hebben hun sporen verdiend in televisiefictie, scripted reality, soaps, musicals, films, jeugdreeksen en theater. Ze voelen zich met andere woorden helemaal thuis op een set – maar hoe houden ze stand op een podium tijdens een liveshow op televisie?

Elk van deze steracteurs heeft een andere reden om mee te doen aan Steracteur sterartiest; een avontuur waar ze allen met veel enthousiasme aan beginnen. Ze zoeken volop naar de geschikte nummers om te brengen, en krijgen zangles van Lady Linn. Zij probeert hen zo goed mogelijk klaar te stomen voor de liveshows.

Hilde De Baerdemaeker

Ik vind zingen heerlijk. En dat ik dat nu mag doen voor een goed doel dat mij zo nauw aan het hart ligt, is gewoonweg fantastisch. Ik ga zingen uit pure dankbaarheid… voor twee schatten van kinderen.

Goede doel: Nicolasfonds

Het Nicolasfonds ondersteunt premature baby’s, en bij uitbreiding hun ouders, die langdurig op de dienst neonatale intensieve zorgen verblijven en ook na hun ontslag nog extra zorgen nodig hebben. Zo leent het fonds medische toestellen uit die nodig zijn voor het toedienen van zuurstoftherapie of sondevoeding. 

 

Koen Van Impe

Er zijn 1000 redenen om niet deel te nemen aan Steracteur sterartiest, en er is maar één reden voor mij om het wel te doen: zoiets zots heb ik nog nooit gedaan. Ik wil wel eens weten hoe het voelt om op zo’n podium live te staan zingen voor heel Vlaanderen…

Goede doel: House of colours

House of colours is een opvangtehuis waar mensen van verschillende oorsprong en met verschillende noden elkaar helpen en optillen uit hun achtergestelde en hulpbehoevende situatie. Ondanks de kwalitatieve, georganiseerde hulpverlening in België, glippen nog heel wat mensen door de mazen van het net, en dreigen die in een isolement terecht te komen.

 

Bab Buelens

Mijn grootvader, de man van mijn leven, zal zo fier zijn als hij hoort dat ik meedoe aan Steracteur sterartiest. Ik kan niet wachten om het hem te vertellen.

Goede doel: Cliniclowns

De Cliniclowns bezoeken al sinds 1994 dagelijks Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen met één enkel doel: de pijn verlichten. De clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

Giovanni (Gio) Kemper

Ik wil mensen vooral laten zien dat ik de ambitie heb om op het podium te staan als zanger en niet alleen als danser. De Bruno Mars van de Lage Landen worden, dat lijkt me wel iets.’

Goede doel: TEJO (Therapeuten voor jongeren)

TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen tien en twintig jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. Die hulpverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. De hoofddoelstelling is om de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw hun eigen kracht te tonen. Op die manier komt TEJO preventief tegemoet aan dringende hulpvragen, zodat de probleemsituatie niet verder escaleert en de jongeren in een vroeg stadium geholpen worden.

Nicky Langley

Ik kijk ontzettend uit naar Steracteur sterartiest; deel uitmaken van dit team voelt echt aan als genieten van een heerlijk warm bad.

Goede doel: Hachiko vzw

Hachiko vzw leidt assistentiehonden op die ervoor zorgen dat hun baasjes met zo weinig mogelijk hulp van derden door het leven kunnen gaan, ondanks hun beperking of ziekte. Zo zijn er hulphonden voor mensen met een motorische beperking en meldhonden voor mensen met epilepsie.

Tinne Oltmans

Steracteur was megagroot toen ik jonger was. Ik vond het heel fascinerend en cool om te zien wat die acteurs allemaal konden. Ook ik hoop een deel van mezelf als artiest te ontdekken dat ik nog niet ken, en ik hoop dat de kijkers een andere Tinne leren kennen, naast mijn personage Mila.

Goede doel: VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen)

VAGGA (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheid Antwerpen) is het grootste centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Net als andere dergelijke centra biedt VAGGA hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen. Daarvoor werken ze met aparte teams voor volwassenen, kinderen en jongeren. Elk team bestaat uit een of meerdere psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers. De hulpverlening in een CGG is ambulant, er is dus geen opname of verblijf.

Michiel De Meyer

Ik heb last van FOMO (fear of missing out), dus ik hoop vooral dat ik elke aflevering van Steracteur sterartiest mag meemaken!

Goede doel: Villa Rozerood

Villa Rozerood is een respijthuis in De Panne voor ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen. Een verblijf in het huis betekent op vakantie gaan zonder je zorgen te hoeven maken over de gezondheid en het welzijn van jouw kind. Villa Rozerood creëert een omgeving waar niet alleen het zieke kind 24/24 en 7/7 een gepaste zorgondersteuning krijgt, maar waar ook de ouders, broers en zussen de dagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten.

David Cantens

Mijn grootste angst is er om als eerste uit te liggen. Dan verdwijn ik voor twee maanden van de aardbol.

Goede doel: Tanderuis vzw

De naam Tanderuis verwijst naar “het andere huis” of “een huis voor mensen die anders zijn”. Deze dienst biedt een mobiele begeleiding voor gezinnen uit de provincie Oost-Vlaanderen met een persoon met autisme. Hun autismespecifieke hulp en ondersteuning wordt in hoofdzaak via thuisbegeleiding aangeboden voor alle leeftijdsgroepen. De ondersteuningsvormen zijn heel divers: oudercursussen, broers- en zussenwerking, en vrijetijdsondersteuning.

Siegfried (Sieg) De Doncker

Het ergste dat er kan gebeuren? Mijn tekst vergeten... Dan dans ik het nummer gewoon uit op het podium.

Goede doel: Expertisecentrum dementie Vlaanderen

Het Expertisecentrum dementie Vlaanderen ondersteunt iedereen in Vlaanderen die met dementie te maken krijgt: van scholen tot zorgvoorzieningen, van mantelzorgers tot artsen, apothekers en anderen. En dat zijn heel wat mensen, want in Vlaanderen leven vandaag 122.000 mensen met dementie. Meer dan 60% daarvan woont thuis. In 2060 zal het aantal mensen met dementie zelfs verdubbelen, waardoor iedereen er vroeg of laat mee geconfronteerd wordt. Een gepast antwoord bieden op de vele vragen die daarmee gepaard gaan, is dus geen overbodige luxe.

Ianthe Tavernier

Nooit gedacht dat ik er bij zou zijn... maar nu kijk ik er zo hard naar uit. Op het podium staan met een echte band, spelen met topmuzikanten en strijden voor mijn goede doel. Dat wordt een waanzinnig avontuur.

Goede doel: Doof Vlaanderen

Doof Vlaanderen is de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties die werk maakt van gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal - de Vlaamse Gebarentaal - in de samenleving. Daarom komt Doof Vlaanderen op voor de eigenheid, rechten en het welzijn van dove personen in alle aspecten van het dagelijks leven.

Wie de steracteurs in levende lijve aan het werk wil zien, is van harte welkom bij de liveshows. Inschrijven als publiek kan op www.een.be.

Steracteur sterartiest: vanaf 2 november elke donderdag om 20.40 uur op Eén.