VRT op digitale doebeurs

VRT is aanwezig op de digitale
doebeurs met workshops, e-sport en virtuele kriebels. 

Op zaterdag 21 oktober neemt VRT deel aan de Digitale Doebeurs in De Krook in Gent.

De Digitale Doebeurs is een gratis interactieve beurs die de Gentse Digitale Week inluidt en de bezoeker laat kennis maken met digitale innovaties. VRT laat je er experimenteren tijdens workshops, voetbalgamen tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van RSC Anderlecht.  En Ketnet zorgt voor virtuele kriebels op de Helden-achtbaan.

Experimenteer met de VRT Steambox

Steambox is een experimenteel wetenschaps- & onderwijs project van VRT, Technopolis en IMEC, waarbij je in groep, in de klas of daarbuiten, aan de slag kan met een doos vol technologie en avontuur, volgens de principes van STEAM: Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics.

Steambox komt naar de Digitale Doebeurs met een hele hoop mini-computers, sensoren, schermen, lichtjes en kabeltjes waarmee je allerlei knotsgekke opstellingen kan bouwen en programmeren zoals een lichtgevende trap. Jij - gebruiker van de doos - installeert een kleine computer, schakelt schakelaars aan en programmeert licht en geluid.

Het ruimere verhaal: hoe omgaan met te weinig beweging in deze wereld? Hoe kunnen we mensen stimuleren om meer de trap te nemen? 

Kom het zelf ontdekken en ervaren tijdens de Digitale Doebeurs.

Voetbalgamen met live-verslaggeving

VRT en Sporza experimenteren met e-sport en organiseren tijdens de beurs een Sporza-FIFA-toernooi. De finale wordt gespeeld tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van RSC Anderlecht.

Aster Nzeyimana van Sporza geeft live commentaar en de finale wordt live gestreamd op de Facebookpagina van Sporza.  Kandidaten kunnen zich vooraf melden via Sporza.be.

Virtuele kriebels en hologrammen

Via de website van Wonen TV kunnen bezoekers virtueel binnenkijken in enkele bijzondere architectenwoningen. Via de 360°-opnames en een VR-bril kan je , op eigen tempo alle hoekjes en kantjes van die huizen verkennen alsof je er zelf in rondloopt. Bovendien kan je er ook verschillende elementen in aanklikken, waardoor je via een filmpje, foto of geluidsfragment extra info krijgt om de beleving nog completer te maken.

Kom naar de VRT stand en vraag naar je gratis Wonen TV –  kartonnen VR bril.

Ook Ketnet strijkt neer op de Digitale Doebeurs.  Op de benedenverdieping zorgt de Helden-achtbaan voor virtuele kriebels. Aan de hand van eenvoudige instructies en een app kunnen de kleinsten hun eerste hologram knutselen.

Meer info bij de stad Gent