Suske en Wiske krijgen animatiereeks

Suske en Wiske als kleuters in nieuwe animatiereeks Suske en Wiske Junior vanaf maandag 6 november op Ketnet Jr.

Suske en Wiske Junior is een gloednieuwe animatiereeks voor de jongste Ketnetters gebaseerd op de Vlaamse klassieker Suske en Wiske. Het is de eerste volwaardige animatiereeks van deze striphelden. Met deze reeks brengt Ketnet een echte Vlaamse klassieker naar het scherm. 

In Suske en Wiske Junior nemen de jonge versie van Suske en Wiske kleuters mee uit de realiteit naar een prachtige fantasiewereld. Daar beleven ze keer op keer een spannend avontuur. 

Op 30 en  31 oktober zijn de eerste vier afleveringen in primeur te bekijken in Comics Station Antwerp. 

Suske en Wiske Junior vanaf maandag 6 november op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app.

Familie Vandersteen:
"Als voor Suske en Wiske jeugddromen uitkomen klinkt er voor ons maar maar één woord……. Hoera! Ook de allerkleinsten kunnen nu genieten van de spannende belevenissen van Junior Suske en Wiske in een knap gemaakte animatiereeks. Wij volgen met veel belangstelling dit geweldige initiatief van WPG Uitgevers en Kenet Jr."

Maarten Janssen, netmanager Ketnet:
"Ketnet Jr. richt zich op de jongste Ketnetters: peuters en kleuters. Zij staan aan het begin van hun ontwikkeling en Ketnet wil hiertoe bijdragen. Ieder junior programma speelt daarom in op een ontwikkelingsbehoefte van de allerkleinsten. Met deze nieuwe animatiereels stimuleren we kleuters om hun fantasie verder in hun spel te ontwikkelen, net zoals Suske en Wiske Junior zelf doen in de reeks. Bovendien maken de jongen Ketnetters op deze manier kennis met Vlaams erfgoed in een hedendaagse vorm."

Jeroen Overstijns, associate producer WPG: 
"WPG Uitgevers België heeft de voorbije jaren met veel overtuiging en ook met veel succes geïnvesteerd in zijn strips, die stuk voor stuk deel uitmaken van het Vlaamse erfgoed en jong en oud op onnavolgbare wijze blijven aanspreken. We hebben fantastische nieuwe stripreeksen gemaakt die goed scoren, maar er is nog een wereld van mogelijkheden die op onze strips ligt te wachten buiten het papier. Daarom hebben we samen met GRID ook onze schouders gezet onder deze productie van Suske en Wiske Junior. Suske en Wiske zijn de meest bekende stripfiguren van de lage landen. Maar hun fantasiewereld reikt nog veel verder. Met deze animatiereeks slaat Suske en Wiske Junior, de versie van onze helden voor de jongsten, een nieuwe weg in vol avonturen. We zijn als uitgeverij trots hen ook in die vorm op de wereld los te laten."

 

Mark Mertens, managing director GRID:
"Als producent is het uiterst zeldzaam om een project tot leven te mogen brengen waarbij je kan teruggrijpen naar je eigen jeugd. Zoals talloze generaties kinderen in België en Nederland ben ik opgegroeid met Suske en Wiske, en blijven ze een bron van warme nostalgie én evenzeer een onderdeel van ons collectief geheugen en erfgoed. Dat we nu deze personages in een nieuwe context naar de jonge kijkers anno 2017 kunnen brengen is tegelijk een schitterende uitdaging én een ontzettend bevredigend creatief proces. Grid is trots op de samenwerking met WPG en Ketnet, en kijkt uit naar vele afleveringen vol spannende reizen doorheen de geschiedenis  en hilarische avonturen in de vier windstreken, en daarbuiten."

 

zaterdag 28 oktober 2017
28 oktober 2017