Nominaties van de MIA's 2017 bekend

Uitreiking op dinsdag 30 januari 2018

© VRT - Jokko

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2017 bekendgemaakt. De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Voor deze elfde editie van de MIA's zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten  genomineerd  waarvan er 13 nog nooit eerder genomineerd werden. 

Nieuw dit jaar is dat er prijzen worden uitgereikt in zeventien categorieën. Zes winnaars worden bepaald door stemmen vanuit de muzieksector, elf categorieën staan open voor het publiek. ‘Urban’ is de gloednieuwe categorie waarin het publiek zijn stem kan uitbrengen.

De MIA's worden uitgereikt op dinsdag 30 januari tijdens een zinderende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Deze feestelijke awardshow kan worden bijgewoond door het publiek. Tickets zijn beschikbaar via mias.een.be

Wie zijn de grote kanshebbers

Oscar And The Wolf maakt het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Zijn zes nominaties zijn geen verrassing. 2017 was immers opnieuw een succesjaar voor Max Colombie. Soulwax volgt in het rijtje met maar liefst vijf nominaties

Voor Coely wordt het ook een spannende avond. Zij kaapt vier nominaties weg, niet alleen voor ‘Solo vrouw’, ‘Album’ en ‘Artwork’, maar ook voor de gloednieuwe categorie ‘Urban’. In de categorie ‘Urban’ neemt ze het op tegen Roméo Elvis, Zwangere Guy en Brihang. Deze laatste dingt ook mee naar de award ‘Nederlandstalig’. Ook de band Stuff. mag vier nominaties achter hun naam laten optekenen.

Bazart, Amenra, Bart Peeters, Millionaire en Niels Destadsbader laten zich ten slotte ook opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie 'Hit van het jaar' nemen Blanche, Milo Meskens, Regi en Van Echelpoel het tegen elkaar op.

In de bijlage onderaan vindt u een volledig overzicht van de categorieën en genomineerden.

Hoe kan je stemmen?

Het publiek kan van vrijdag 1 december tot en met zondag 10 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Solo man', ‘Urban’, 'Vlaams populair' en 'Hit van het jaar’.

Stemmen kan via een.be/mias.

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Album', 'Artwork', ‘Auteur/Componist', 'Live act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.

  • Website: een.be/mias
  • Facebook: de MIA’s
  • Twitter: @mias_awards #mias2017
  • Instagram: de_mias #mias2017
vrijdag 01 december 2017
01 december 2017