Verrassend voorjaar op Eén

Ontdek alle programma's van het voorjaar 2018 van Eén

Bij Eén staan vertrouwde en nieuwe gezichten klaar om de Vlaming een buitengewone tv-avond te bezorgen. Zo praat Cath Luyten in het nieuwe Vandaag over een jaar met mensen die een bijzonder plan willen verwezenlijken, terwijl Dieter Coppens de kijkers doet genieten van Down the road en zijn nieuwe dierenprogramma. Philippe Geubels doet wat hij het beste kan en brengt het spraakmakende Taboe – humor met net dat extra laagje, terwijl Steven Van Herreweghe televisiemomenten een nieuw leven geeft in Van algemeen nut. Saartje Vandendriessche toont zich dan weer zoals we haar nog nooit zagen in Op de man af. Ook fictieliefhebbers komen aan hun trekken met een nieuw spannend seizoen van het zeer gesmaakte Salamander. En nieuwkomer Kamal Kharmach vist uit welke gebeurtenissen in Het collectief geheugen moeten komen.

Fictie

Gevoel voor tumor

Een herkenbare, ontroerende en humoristische fictiereeks over leven met kanker.

In de nieuwe tragikomische fictiereeks Gevoel voor tumor wordt het leven van Tristan Devriendt (Maarten Nulens), een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plots kanker en wordt zo zelf patiënt. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Salamander 2

Topfictie van eigen bodem met bloedstollend nieuw verhaal

Eén pakt uit met het langverwachte tweede seizoen van het gesmaakte Salamander, een spannende thriller. In dit nieuwe seizoen trekt de moord op een politieke balling uit de Afrikaanse staat Kitangi de aandacht van hoofdinspecteur Paul Gerardi. Hij ontdekt een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen en is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is. Maar door het onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan….

Het eerste seizoen van deze thrillerreeks kon op heel wat waardering rekenen, zowel in Vlaanderen als daarbuiten: Salamander won heel wat internationale prijzen en was als eerste Vlaamse reeks te zien op BBC en Netflix.

  • Salamander 2: vanaf 7 januari elke zondag om 21.20 uur op Eén. ( ook met audiodescriptie) 

Loslopend wild & gevogelte

Het gloednieuwe vierde seizoen toont in zijn eigengereide stijl hoe vrouwen en mannen zich in bochten moeten wringen om in deze veeleisende tijden het einde van de dag te halen. De reeks kan rekenen op dezelfde topcast als vorig seizoen, en daarnaast duiken dit seizoen een heleboel verrassende gastacteurs en –actrices op, zoals Sam Gooris en Wendy Van Wanten.

Het vierde seizoen van Loslopend wild & gevogelte zal ook via VRT.NU in 4K te zien zijn en is zo de eerste VRT-reeks die volledig in deze topkwaliteit wordt aangeboden.

  • Loslopend wild & gevogelte: vanaf 9 januari elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

Eigen kweek

Voor wie de familie Welvaert mist, heeft Eén goed nieuws: in afwachting van het derde en laatste seizoen van Eigen kweek, zendt Eén vanaf donderdag 4 januari het tweede seizoen opnieuw uit.

  • Eigen kweek seizoen 2: vanaf 4 januari elke donderdag om 21.30 uur.

Klem

Wat als je ongewild bevriend raakt met een gevaarlijke crimineel?

Binnenkort kunnen de Eén-kijkers genieten van de spannende, Nederlandse succesreeks Klem. In deze nieuwe dramaserie komt Hugo Warmond erachter dat zijn jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van de gevaarlijke crimineel Marius Milner. Bij toeval redt Hugo het leven van Marius, die hem vanaf dan als zijn beste vriend beschouwt.

Reportage en documentaire

Afscheid

Een intieme docureeks over de laatste maanden in een mensenleven

Afscheid. Geen ander woord vervat zo de essentie van ieders bestaan. En toch gaat iedereen er stelselmatig en in een zo groot mogelijke bocht omheen. In de nieuwe documentairereeks Afscheid maakt Karine Claassen het onbespreekbare bespreekbaar: ze volgt zes mensen tijdens de laatste weken en maanden van hun leven, mensen die heel bewust omgaan met hun levenseinde. Hoe is het leven geleefd? Wat blijft er van over en wie regisseert het einde? 

Een confrontatie met het levenseinde, door de ogen van zij die het hebben geleefd, van artsen en van verplegend personeel. Afscheid is een intieme docureeks die onder ieders huid kruipt.

  • Afscheid: later dit voorjaar op Eén.

De zoo 175 (werktitel)

In De zoo 175 koppelt Arnout de geschiedenis van de Antwerpse Zoo naadloos aan het leven in en rond de Zoo van nu. In deze reeks vol dieren en mensen neemt hij de kijkers mee op een tocht van bij het ontstaan van de ZOO tot bij de moderne ZOO die het vandaag is geworden. 

  • De zoo 175: later dit voorjaar op Eén.

Dance around the world

Ish Aït Hamou en Jan Kooijman dansen zich een weg naar het hart van een cultuur

Binnenkort kunnen de Eén-kijkers genieten van het nieuwe Nederlandse programma Dance around the world. Voormalig modern danser Jan Kooijman en voormalig hiphopdanser Ish Aït Hamou reizen de wereld rond om de meest bijzondere dansen te leren. Door de dans duiken zij in de cultuur van het land, met al haar bijzondere tradities, om uiteindelijk de dans samen met de lokale bevolking op te voeren.

Dierenprogramma met Dieter Coppens

Dieter Coppens brengt unieke verhalen over mens en dier

Dieter Coppens duikt in dit nieuwe programma onder in de dierenwereld en volgt een half jaar lang het kruim van de Belgische dierenexperts. Dieter gaat op stap met dierendokters en -chirurgen, wildlife specialisten en biologen in zowel binnen- als buitenland. Ieder van hen heeft een passie voor dieren en doet er alles aan om dieren te helpen, te genezen of te beschermen.

Programma van Kristel Verbeke

De waarheid komt uit een kindermond

In haar nieuwe programma ontmoet Kristel Verbeke jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar en praat met hen over wat hen écht bezig houdt. Niet de ouders, leerkrachten of deskundigen, maar het kind zelf vertelt hoe hij of zij het leven ziet en waar hij of zij van droomt.

Kristel praat in elke aflevering met één kind door over thema’s als geluk, opvoeding, perfectionisme, vooroordelen en verdriet. De pure kijk van de kinderen, zonder vooroordelen of stereotypen, zorgt voor een glimlach of doet net even slikken. Levenslessen door kinderen, voor volwassenen. 

  • Nieuwe programma van Kristel Verbeke: later dit voorjaar op Eén.

Down the road

Dieter Coppens en zijn zes reisgenoten met Downsyndroom verleggen samen hun grenzen

Dieter Coppens heeft nog een ander programma in petto. In het nieuwe Down the road gaat Dieter samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke uitdaging aan: ze maken een roadtrip door zeven landen.

Mij overkomt het niet

Iedereen probeert voorzichtig door het leven te gaan, op te letten op het werk, in het verkeer of thuis. Maar wat als dat niet voldoende is? Wat als het ergste dan toch gebeurt? Het is ieders nachtmerrie: ongewild een ongeluk veroorzaken, waardoor iemand het leven laat, of met zware emotionele en fysieke gevolgen verder moet.

In het nieuwe Mij overkomt het niet praat Fatma Taspinar met zes mensen die het wel is overkomen. Die ongewild een ongeluk veroorzaakten, en die als dader of “veroorzaker” door het leven moeten. Zij voelen zich verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Hoe gaan zij hiermee om? Fatma onderzoekt hoe zij hun kruis dragen, en spreekt ook met slachtoffers, nabestaanden, hulpverleners, procureurs en rechters over schuld en schuldgevoel.

  • Mij overkomt het niet: vanaf 8 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.

M/V/X

Het kronkelend pad naar een nieuw leven

De documentairereeks M/V/X volgt het leven van vijf Vlaamse transgenders tijdens hun zoektocht naar een leven dat beter past en minder wringt. De meeste mensen die fysiek als man of vrouw worden geboren, voelen zich ook gewoon zo. Maar dat geldt niet voor iedereen.

dinsdag 05 december 2017
05 december 2017