VRT steunt De Warmste Week

Alle VRT-netten voeren actie ten voordele van De Warmste Week van Music for Life. Een overzicht.

Eén

Tytgat chocolat - truffels

Naar aanleiding van de succesvolle fictiereeks Tytgat chocolat zijn er doosjes truffels op de markt gebracht. Per verkocht doosje gaat er 50 eurocent naar vzw Downsyndroom Vlaanderen en dus naar De warmste week van Music for life. Op 18 december overhandigden de hoofdacteurs uit de reeks, Jelle Palmaerts, Jan Goris, Peter Janssens, Jason Van Laere en Gert Wellens van Theater STAP, de opbrengst van de truffelverkoop aan Eva, Linde en Bram: 22.885 euro. Deze opbrengst kan nog stijgen, aangezien de truffels nog altijd worden verkocht.

Steracteur sterartiest

De tien steracteurs in Steracteur sterartiest zingen voor een zelfgekozen goede doel van Music for life: Hilde De Baerdemaeker koos voor het Nicolasfonds, Michiel De Meyer voor Villa Rozerood, Koen Van Impe voor House of colours, Bab Buelens voor Cliniclowns, Giovanni Kemper voor TEJO (Therapeuten voor jongeren), Nicky Langley voor Hachiko vzw, Tinne Oltmans voor VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen), David Cantens voor Tanderuis vzw, Sieg De Doncker voor Expertisecentrum dementie Vlaanderen en Ianthe Tavernier voor Doof Vlaanderen. Kijkers thuis kunnen stemmen voor hun favoriet, en zo zijn of haar goede doel steunen. De volledige opbrengst van de sms-voting gaat naar Music for life en de winnaar van Steracteur sterartiest krijgt nog eens 10.000 euro bovenop voor zijn of haar goede doel.  Vrijdagochtend 22 december gaan de drie finalisten al een cheque met het huidig ingezameld bedrag afgeven.

Van Gils & gasten

Ook Van Gils & gasten houdt een actie om De warmste week te steunen. Lieven Van Gils heeft de afgelopen weken een boekenkast gevuld met de favoriete boeken van zijn bekende gasten. Deze boeken worden via 2dehands.be geveild voor De boekenkaravaan, een organisatie die het lezen bij taal- en kansarme kinderen wil bevorderen.

Tabula rasa

Wie een exclusief item uit Tabula rasa wil bemachtigen, heeft geluk: Eén veilt via 2dehands.be, rekwisieten uit de reeks. De opbrengst hiervan gaat naar Alzheimer Liga Vlaanderen vzw en naar Help Brandwonden Kids vzw.

De 3 wijzen kerstspecial

Kobe Ilsen ontvangt in De 3 wijzen kerstspecial Jeroen Meus, Maaike Cafmeyer en sportjournalist Ruben Van Gucht als wijzen, en heeft daarnaast heel bijzondere gasten: Kobes broer en moeder spelen voor De warmste week van Music for life en steunen zo het Berrefonds.

Iedereen beroemd

Bij Iedereen beroemd kleuren verschillende geliefde rubrieken de voorbije weken extra warm.

Zo vatte de schminkster met De schminkstoel 4 weken post op plekken die een van de meer dan duizend goede doelen zijn van De warmste week en ontving ze er speciale gasten in.

In de rubriek Lokale radio wordt streeknieuws gedeeld met de rest van Vlaanderen en ook hier kwamen enkele initiatieven voor De warmste week van Music for life aan bod.

Tijdens de warmste week is er een heuse Warmste shuttle. Dagelijks worden taxiritten naar The Flame geveild te voordele van Responsible Young Drivers. De taxichauffeurs van dienst zijn Marcel Vanthilt, Adriaan Van den Hoof, Marck Coucke en Niels Albert. Wie het hoogste bod doet op 2dehands.be, krijgt een h/t-rit naar een concert in de Flame. Tijdens de rit worden de passagiers uitgedaagd om de opbrengst voor het goede doel nog eens aan te dikken.

Canvas

Imagine Home

Met Imagine Home organiseren Vranckx en Canvas een actie voor De Warmste Week van Music For Life. De opbrengst gaat naar The Sound of Home, een organisatie die jonge vluchtelingen in ons land de kans geeft om muziekles te volgen.  Imagine Home sluit aan bij Imagine Mosul, de actie waarmee Vranckx eerder dit jaar muziekinstrumenten inzamelde voor een verwoeste muziekschool in Mosul.

Het werkt zo: op het online platform van Imagine Home kan je een noot kopen van een muziekstuk waarin muzikanten uit Mosul en kinderen van The Sound of Home meespelen. Hoe meer noten verkocht raken, hoe langer en mooier het muziekstuk wordt.

The Sound of Home is een project van het Klarafestival en SOS Kinderdorpen dat jonge vluchtelingen tussen 8 en 25 jaar een muziekinstrument wil leren spelen

Canvas steunt Te Gek!?

Canvas steunt voor De Warmste Week ook de organisatie Te Gek!?, die psychische problemen bespreekbaar wil maken. Daarvoor zijn er twee acties: De DIW Kerstsoirée en de sms-actie waarbij werken te winnen zijn van vier kunstenaars die betrokken waren bij het programma Gek en geniaal.

Ketnet

Lagere scholen lopen warm voor Ketnet Koekenbak

De eerste editie van de Ketnet Koekenbak in 2016 was een schot in de roos: 2.217 klassen verzamelden 269.604 euro voor verschillende goede doelen van Music for Life. De afgelopen weken riep Ketnet scholen opnieuw op om koekjes te bakken voor een zelfgekozen goed doel. En ook dit jaar zijn de reacties overweldigend: heel veel lagere scholen zijn druk bezig met hun Ketnet Koekenbak. Tijdens de Warmste week van Music for life maakt Ketnet tijd om de deelnemende scholen te bedanken. Van gepersonaliseerde videoboodschappen van de Ketnet-wrappers tot een bezoek van Radio Koekenbak in de school. Zondagochtend 24 december tijdens Kingsize Live maken Ketnet-wrappers Leonard en Sien bekend hoeveel Ketnet Koekenbak dit jaar opgebracht heeft.

De KetnetBand in The Flame

Op maandag 18, dinsdag 19 en donderdag 21 december gaat het dak eraf in The Flame in De Schorre. Ketnet nodigt 3.000 kinderen uit voor een optreden van De KetnetBand. Het optreden van dinsdag wordt live uitgezonden op Eén en wordt nog eens hernomen op ketnet.be en in de Ketnet-app op woensdagnamiddag en op Ketnet

De KetnetBand in The Flame:

  • Op Eén: dinsdag 19 december om 11.15 u.
  • Op Ketnet.be en in de Ketnet-app: woensdagnamiddag 20 december
  • Op Ketnet: vrijdag 21 december om 19.15 u. en zaterdag 22 december om 8.30 u.

Radio 1-Flauwemoppenpot

Van 4 tot 24 december moedigt Radio 1 schaamteloos het vertellen van flauwe moppen aan. Het concept? Je stopt 1 euro per flauwe mop in de Radio 1-Flauwemoppenpot voor de De Warmste Week van Music For Life. Plak een Flauwemoppenpot-sticker op eender welke (spaar)pot, zet die op het werk, op de jeugdbeweging of in de voetbalkantine en wie weet komt Jan Hautekiet de euro’s in de Flauwemoppenpot wel tellen. Het verzamelde geld gaat integraal naar Te Gek?!. Info en verdeelpunten zijn terug te vinden op radio1.be

De Warmste Madammen van Radio 2

Bij Radio 2 worden De Madammen… De Warmste MadammenAnja Daems, Britt van Marsenille en Cathérine Vandoorne gaan op zoek naar de verhalen áchter enkele hartverwarmende acties. Anja en Cathérine doen dat vanuit de Madammen-studio. Britt van Marsenille trekt overal in Vlaanderen op pad. En de dames zijn niet alleen: er zijn heel wat bekende Vlamingen die met veel overtuiging hun schouders onder een goed doel zetten. Dus Radio 2 schakelt ook vijf andere Warme Madammen in, eentje in elke provincie. Zo krijgen de dames de hulp van Goedele Liekens (Vlaams-Brabant), Free Souffriau (Oost-Vlaanderen), Loredana (Limburg), Slongs Dievanongs (Antwerpen) en Evy Gruyaert (West-Vlaanderen).

Daarnaast maakt Radio 2 Limburg tijdens De Warmste Week ook warme radio vanop de kerstmarkt in Genk. Presentatoren Daan Masset en Eva Droogmans geven er een forum aan mensen met een warm hart die zich inzetten voor een goed doel, en ontvangen er bekende gasten die de luisteraars live aan het werk kunnen zien.

MNM Plakman Brahim

MNM stuurt dit jaar zijn eigen Plakman uit. Plakman, dat is MNM-dj Brahim. Hij zal een week lang door Vlaanderen trekken om warme acties van MNM-luisteraars te bezoeken. En vooral: om die acties een duwtje in de rug te geven. Want Brahim is letterlijk Plakman: iedereen zal geld op hem kunnen plakken. Op die manier steunt MNM de goede doelen die hun luisteraars zelf gekozen hebben. Luisteraars kunnen Plakman uitnodigen om hun actie te komen steunen via mnm.be.
 

'Plaisir d'Amour' van Klara

Klara verkoopt een mini-CD ('Plaisir d'Amour') met 4 nummers van Gwen Cresens op accordeon en bandoneon. De opbrengst gaat naar Alzheimer Liga Vlaanderen vzw.

VRTNWS : Het vooruitzicht

Wat heeft 2018 voor ons in petto? Kom luisteren naar de experten van VRT NWS op Het Vooruitzicht 2018!

Op zaterdag 13 januari '18 kan je in Leuven naar de derde editie van Het Vooruitzicht komen. Een boeiende en leerrijke dag waarop experten van VRT NWS hun kennis delen met het publiek en vooruitblikken op de actualiteit van 2018. 

De opbrengst van de ticketverkoop van Het Vooruitzicht 2018 gaat integraal naar de goede doelen van De Warmste Week.
Alle info op de website van Het vooruitzicht

Sporza

Ook Sporza doet zijn duit in het zakje voor De Warmste Week van Studio Brussel. Wil je dat jouw club ook eens in de schijnwerpers staat? Bied dan op onze veiling van een live verslag met alles erop en eraan!