Ketnet genomineerd voor çavaria-awards

Ketnet is als net genomineerd voor de Çavaria-awards 2017

© VRT - Robbie Depuydt

Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderorganisaties, reikt op 27 januari de Çavaria Awards uit op het benefietevent SPARKLE in Kunstencentrum Vooruit in Gent.  Ketnet werd genomineerd voor de Çavaria Media Award.

Jaarlijks lauwert çavaria personen of organisaties die zich verdienstelijk inzetten voor de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. Er zijn drie categorieën: Media, Campaign en Lifetime Achievement.

Çavaria Media Award

De Çavaria Media Award reikt çavaria uit aan tv-programma’s, radioshows, tijdschriften, auteurs, redacties, zenders, uitgeverijen, productiehuizen, enzovoort, die het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier bijdroegen aan de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. De genomineerden van 2017 zijn:

Ketnet is genomineerd omwille van hun geïntegreerde en niet-problematiserende aanpak van diversiteit doorheen hun programmatie. Met programma’s als ‘De Dokter Bea Show’ informeert de zender over seksuele diversiteit en genderdiversiteit op maat van kinderen en jongeren. Bovendien komen holebi- en transgenderthema’s als vanzelfsprekende aan bod. De positieve invloed die zij op die manier al 20 jaar hebben op de maatschappelijke evolutie in Vlaanderen is groot.

Andere genomineerden in deze categorie zijn: De Morgen met hun dossier ‘De Genderrevolutie’ en Novaya Gazeta met hun onthullingen over de opsluiting, marteling en moord op Tsjetsjeense homo- en bimannen. 

 

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet: “Wauw! Deze nominatie betekent heel veel voor ons! Bij Ketnet dragen we dagelijks belangrijke waarden uit, in alles wat we doen. En diversiteit – zoals ook het holebi- en transgenderthema – is er daar één van. We laten dit op verschillende manieren en in diverse programma’s aan bod komen. Niet alleen in onze duiding en actua in Karrewiet en Karrewiet Plus, maar ook in onze fictiereeksen zoals Ghost Rockers en 4eVeR, in onze ‘wrap’ en uiteraard ook in De dokter Bea show. Via die brede en gevarieerde aanpak hoopt Ketnet kinderen te helpen opgroeien met een brede blik op de wereld.”

Andere categorieën

Çavaria Campaign Award

De Çavaria Campaign Award reikt çavaria uit aan opmerkelijke holebi- en transgendergerelateerde campagnes. Dit kan een schoolactie zijn, een publiek statement, een postercampagne, een fundraisingsevent, enzovoort. Campagnes die in 2017 in het oog sprongen zijn:

  • Don Bosco Haacht met hun Gay-Straight Alliance (GSA). 
  • Stad Gent met hun campagne ‘Hij/zij voorbij’. Gent is al jaren een voortrekker als het op lokaal LGBT-beleid aankomt. 
  • Piet De Bruyn voor zijn werk als Algemeen Rapporteur voor de Rechten van LGBTI-Personen in de Raad Van Europa en voor zijn rapport 'Promoting the human rights of and eliminating discrimination against intersex people’. 

Çavaria Lifetime Achievement Award

De Lifetime Achievement Award werkt niet met nominaties. Hij wordt uitgereikt aan mensen die zich hun leven lang verdienstelijk hebben gemaakt voor de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.

SPARKLE

Çavaria reikt de awards uit op haar jaarlijkse benefietevent ten voordele van de Holebifoon SPARKLE. De awardshow vindt plaats op 27 januari in Kunstencentrum Vooruit in Gent en wordt in goede banen geleid door Nathalie Delporte (JOE fm) en Sven Pichal (VRT/Radio 2).

 

(Bron: persbericht Çavaria)