Bijkomende verkeershinder aan Reyerscomplex

Op 28 mei gaat de Reyers-Meisertunnel richting Meiser weer open voor het verkeer. Op hetzelfde moment starten de werken in de Reyers-Montgomerytunnel in beide richtingen en in de Reyers-Meisertunnel richting E40. Deze drie tunnels gaan dus gelijktijdig dicht voor het verkeer.​

Dat kan verkeershinder veroorzaken, hou er rekening mee als u de VRT bezoekt.

28 mei start nieuwe fase wegenwerken

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 28 mei

Op 28 mei gaat de Reyers-Meisertunnel richting Meiser weer open voor het verkeer. Op hetzelfde moment starten de werken in de Reyers-Montgomerytunnel in beide richtingen en in de Reyers-Meisertunnel richting E40. Deze drie tunnels gaan dus gelijktijdig dicht voor het verkeer.

De werken aan de Reyers-Meisertunnel richting Meiser zijn afgerond en deze tunnel gaat op 28 mei weer open voor het verkeer. Eerder al, op 9 mei, werden in de Belliardtunnel en de Reyers-Centrumtunnel beide rijstroken weer opengesteld voor het verkeer.

Nu deze werken achter de rug zijn, kan een nieuwe fase aanvangen: vanaf 28 mei starten de werken aan de Reyers-Montgomerytunnel in beide richtingen en aan de Reyers-Meisertunnel richting E40 afgesloten voor het verkeer. Deze drie tunnels zullen dus gelijktijdig gesloten zijn voor het verkeer.

Meer informatie op website Brussel Mobiliteit

Hinder & omleidingen

Automobilisten krijgen de raad om de alternatieve routes te volgen vanaf de Ring (R0).

De omleidingen worden aangegeven met dynamische informatie­borden die de snelste route aanduiden. De alternatieve routes lopen via de A12, de Leopold III-laan en de E411. 

Voetgangers & fietsers

Voor voetgangers en fietsers komt er een tijdelijke brug tussen de Kolonel Bourgstraat en metrostation Diamant. De Reyerslaan oversteken kan via het metrostation, waar een speciale lift voor minder mobiele personen voorzien is. Metrostation Diamant blijft voor de gelegenheid ook 's nachts open. 

Voetgangers en fietsers kunnen ook oversteken via de voetgangerstunnel ter hoogte van de Emile Maxlaan. 

Wie zich met de fiets wil verplaatsen, kan in de buurt een deelfiets vinden aan de Villo!-stations Meiser, Lebrun of Kolonel Bourg.

Openbaar vervoer

Een aantal MIVB-bussen zijn omgeleid en bepaalde haltes werden verplaatst.

De tramlijnen 7, 25 en 62 – die grotendeels in eigen bedding rijden – ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. 

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en de verwachte verkeershinder is te vinden op de website van Brussel mobiliteit.

Werkzaamheden Leopold II-tunnel

Bijkomende verkeershinder in Brussel door werkzaamheden Leopold II-tunnel

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2018, 2019 en 2020 is de Leopold II-tunnel dag en nacht gesloten.

Buiten de zomervakanties is de tunnel overdag open. ’s Nachts gaat de tunnel dicht van 22 tot 6 uur op werkdagen. In het weekend blijft de tunnel ononderbroken open van vrijdagmorgen tot zondagavond.

Hou er rekening mee als u uit de richting van Gent komt en door de stad wil. Alternatieven: https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/leopold-ii-tunnel-alternatieven

Reyers-Meisertunnel afgesloten vanaf 27 januari

Vanaf zaterdagochtend 27 januari gaat de Reyers-Meisertunnel richting Meiser voor drie maanden dicht voor renovatie. De VRT blijft bereikbaar, maar er is ernstige verkeershinder mogelijk.

Schema van de aangepaste verkeerscirculatie rond Reyerscomplex vanaf 27 januari 2017

De renovatie van de Reyers-Montgomerytunnel in beide richtingen start eind februari.

De renovatie van de Reyers-Meisertunnel richting E40 volgt later. De tunnel van de E40 richting centrum en de Belliardtunnel richting E40 blijven open tijdens de werkzaamheden.

De renovatie van de vier Reyerstunnels zal een jaar duren. 

vrijdag 29 juni 2018
29 juni 2018