donderdag 22 maart 2018
22 maart 2018

Van gevoel voor tumor naar Kom op tegen Kanker

Op 18 maart ging de fictiereeks Gevoel voor tumor van start. Later dit voorjaar bundelen de VRT en Kom op tegen Kanker de krachten voor de campagne Iedereen tegen kanker. 

Wat als je op jonge leeftijd volop van het leven geniet en plots te horen krijgt dat je kanker hebt? Daar gaat de nieuwe tragikomische fictiereeks Gevoel voor tumor over, die sinds zondag 18 maart op Eén te zien is. Bedenker en VRT-medewerker Leander Verdievel werd zelf als jonge twintiger geconfronteerd met kanker. Zijn ervaringen en de moedige getuigenissen van twaalf (ex-)kankerpatiënten vormen de inspiratiebron voor deze reeks.

VRT.be vroeg aan onder andere Paul Lembrechts (CEO VRT), Goedele Wachters (deelneemster 1000 km Kom op tegen Kanker) en Marina Van den Nouweland ‎(campagnemanager ‎Kom op tegen Kanker) waarom het verhaal zo sterk en herkenbaar is.

 

Gevoel voor tumor maakt er ons op een ontspannende en toegankelijke manier van bewust dat we de strijd tegen kanker, een thema waar iedereen mee in aanraking komt, moeten blijven aangaan.

Later dit voorjaar bundelen de VRT en Kom op tegen Kanker de krachten voor de campagne Iedereen tegen kanker. Heel Vlaanderen wordt gemobiliseerd om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.