donderdag 24 mei 2018
24 mei 2018

Fast forward met de VRT

Voor een mediabedrijf als de VRT is innovatie razend belangrijk. De omroep zet daarbij sterk in op samenwerking en het delen van informatie. 

Voor een mediabedrijf als de VRT is innovatie razend belangrijk. De omroep zet daarbij sterk in op samenwerking en het delen van informatie. Een goed voorbeeld daarvan is Media Fast Forward: een jaarlijks netwerk- en inspiratie-evenement rond innovatie.  Het is een organisatie van de VRT maar open voor de hele mediasector. Bij de vorige editie, in december 2017, verzamelden professionelen van alle mediahuizen en onderzoekscentra, start-ups en technologiereuzen in de Bozar in Brussel voor presentaties, demonstraties en workshops.  In afwachting van de editie 2018 kreeg het innovatieplatform www.mediafastforward.be alvast een nieuw jasje.   

Maar de VRT blijft uiteraard continu in de weer rond innovatie en komt daar ook geregeld mee naar buiten:

VRT op and&

Het and& festival in Leuven, over de invloed van technologie en innovatie op ons dagelijks leven, nodigde heel wat innovatieve VRT-medewerkers uit, van Open VRT tot VRT Sandbox. Media Fast Forward presenteerde er een eigen selectie van internationale topnamen. Een impressie daarvan ziet u in het volgende filmpje.

FastForward op Canvas.be

Ook Canvas houdt de vinger aan de pols van innovatie. Zo is er het online platform #FastForward op canvas.be, waar u verbluffende inzichten vindt van de meest geniale innovatoren.

Canvas zette net als VRT Innovatie de schouders onder het and& festival in Leuven. Thomas Vanderveken interviewde er diverse gasten, onder wie Hiroshi Ishiguro, die het had over de impact van robotica op onze toekomstige wereld.

VRT Sandbox Sessions

© Geert Van Hoeymissen

Op donderdag 17 mei  waren er de  VRT Sandbox Sessions, een netwerkevent waar innovatieve ondernemers uit de mediasector elkaar konden ontmoeten en inspireren.

Omar Mohout, Belgische start-upexpert en professor aan de Antwerp Management School, opende de sessie met een lezing over het media-ecosysteem in Europa en de laatste trends in de start-up- en technologiesector. Zeven start-ups stelden hun projecten voor.

#fastforward

Ga met ons mee #FastForward en volg de laatste innovatieverhalen, voor en door de sector:

www.mediafastforward.be

https://www.canvas.be/fastforward

Dit kan u misschien ook interesseren?