Anderstalige websites in nieuw kleedje

De anderstalige redacties van VRT NWS vanaf woensdag 6 juni geïntegreerd in vrtnws.be

Een jaar na VRT NWS ondergaan ook de anderstalige redacties van de nieuwsdienst een grondige vernieuwing. De Engelstalige, Franstalige en Duitstalige redacties worden geïntegreerd in vrtnws.be met het oog op een betere gebruikservaring en zijn vanaf dan ook mobiel te raadplegen.

De namen Flandersnews.be (Engelstalig), Flandreinfo.be (Franstalig) en Flanderninfo.be (Duitstalig) blijven behouden. De nieuwe sites bedienen niet-Nederlandstalige lezers in België en in het buitenland en worden ook vaak gebruikt in de taallessen in het middelbaar onderwijs.

Voor een internationaal publiek in Vlaanderen en Brussel

De anderstalige redacties van VRT NWS zijn een manier om Vlaanderen bekender te maken bij een internationaal publiek en kaderen in een lange traditie om nieuws te brengen voor anderstaligen zoals beschreven in de beheersovereenkomst.

Het werk van de anderstalige redacties gaat verder dan het louter letterlijk vertalen van artikels op vrtnws.be.  De anderstalige redacties hebben toegang tot alle kennis en expertise  van VRT NWS en vertalen en kaderen dit naar content op maat van hun specifiek doelpubliek.

Alles sites hebben rubrieken zoals politiek, sport, cultuur en economie.  Groot nieuws, zoals de aanslag in Luik, wordt vertaald in de drie talen die aangeboden worden op de anderstalige nieuwssites. Videoreportages worden opnieuw ingelezen.

"Quoi de neuf en Flandre"

De focus bij de Engelstalige en Duitstalige redacties ligt op Belgisch nieuws in het algemeen.

De Franstalige redactie levert ook Vlaams en lokaal nieuws aan, complementair aan de Franstalige Belgische media. Zoals Quoi de neuf en Flandre, een rubriek met Ivan De Vadder, die ingaat op politieke kwesties in Vlaanderen.

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Informatie
vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

Meer over Informatie

Hoe garandeert VRT NWS onpartijdige berichtgeving?

Procureurs: met Gilles De Coster achter de coulissen van Justitie en misdaad

Dit is de kerstvakantie bij de VRT

Met Rudi Vranckx naar het front

Universiteit van Vlaanderen wint wetenschapsprijs

Labels: nieuwe online docureeks van VRT NWS-reporter Yassine Atari

Hoe komt Björn vanuit de USA op je scherm?

Hoe komen de verkiezingsuitslagen op uw scherm?