Tien alternatieven voor het voetbal

Tot 15 juli heeft Sporza op radio, televisie en online
een uitgebreid aanbod aan voetbalprogramma’s.  Maar er zijn ook alternatieven.

We wensen onze jongens in Rusland uiteraard het allerbeste, maar voor mensen die niet zo van voetbal houden hebben we minstens 10 alternatieven.

Bingekijken op VRT NU

Wist je dat je binnen de EU de meeste programma’s van Eén, Canvas en Ketnet kunt terugkijken?  En dat je op VRT NU zelfs archiefprogramma’s kunt bekijken die aansluiten bij de actualiteit?

Dus als je de Handmaide’s tale, The Lawyer, Flikken Maastricht, Tom & Harry, Midsomer murders… gemist hebt, of in een nostalgische bui wil kijken naar Spring?   

Ga dan naar https://www.vrt.be/vrtnu/

Nieuws volgen via VRTNWS

VRT NWS staat 24/24 uur, 7/7 dagen klaar om je op de hoogte te houden van het nieuws. Waar je ook wil.

En vooral met heel wat extra dossiers https://www.vrt.be/vrtnws/nl/ . Ook beschikbaar in een telefoonapp.

Ketnet kijken via de app

Als papa en zijn vrienden het grote TV-scherm inpikken, dan kunnen de kinderen nog altijd Ketnet kijken via de Ketnet-App.

Podcasten

Wist je dat de VRT een uitgebreid aanbod aan podcasts heeft?  Dat zijn zowel integrale radio-uitzendingen zoals Interne keuken, De afspraak op vrijdag of Cher Claude. Maar evenzeer podcasts die uitsluitend als podcast te beluisteren zijn. Zoals bv de Radio 1-reeks Iemand ( die dit jaar de Belfius persprijs won) of het aanbod van vrtnws

Een overzicht van onze podcasts

Zich verdiepen in de Urbanscene

Wist je dat MNM de bewegingen van de Vlaamse en Nederlandstalige Urbanscene op de voet volgt?

Via de website. Maar ook via de gelijknamige audiostroom.

Zich verdiepen in de klassieke muziek

Sander De Keere van Klara neemt je mee naar de wondere wereld van de klassieke muziek. Het YouTube-kanaal “Iedereen klassiek” is er voor iedereen die de schoonheid en de kracht van klassieke muziek wil ontdekken.

Beginnen aan die klussen in huis

Inspiratie nodig? Of op zoek naar een oplossing van dat hardnekkige huishoudelijk probleem? Ga dan naar Aha! van Radio 2.

Nadenken over het leven

De VRT besteedt ook aandacht aan de levensbeschouwelijke overtuigingen en aan zingeving.  Canvas.be/wereldbeeld is een online platform over filosofie, zingeving en levensbeschouwing. Wereldbeeld behandelt “de grote levensvragen, rituelen en eigenheden van elke religie en filosofische reflectie op maatschappelijke fenomenen”.

Iets bijleren

Is potlood sterker dan staal? Hoe beroof je een bank?  Kan een computer leren fietsen? Verkoopt seks? Hoe verleid je juridisch verantwoord een vrouw? Bestaan er buitenaardse wezens?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord met de Universiteit van Vlaanderen een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse universiteiten, de VRT en andere partners.

De Universiteit van Vlaanderen is te bekijken via VRT NU. En is nu ook te beluisteren als podcast .

Of een boek lezen

Inspiratie kan je vinden op ons boekenplatform langzullenwelezen.be 

En ben je wel een fan van het voetbal, dan kun je hier terecht

maandag 18 juni 2018
18 juni 2018