Oproep Belgodyssee 2018

Doe mee en win een betaalde stage van 6 maanden op de VRT-nieuwsredactie.

De deelnemers van  Belgodyssee 2017

Reportagewedstrijd voor jonge journalisten

Maandag 18 juni 2018 - Tot 26 september 2018 kunnen jonge kandidaat-journalisten zich inschrijven voor de 14de editie van de Belgodyssee-wedstrijd.

Acht duo’s laatstejaarsstudenten – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – trekken eropuit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven pers en online.

De Vlaamse winnaar krijgt een betaalde stage van zes maanden bij VRT NWS. 

Belgodyssee is een initiatief van het Prins Filipfonds, de nieuwsdienst van de VRT,  de RTBF, van de kranten Metro en Editions de l’Avenir. Het krijgt de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister.

Voor wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd. Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel in België gevestigd zijn of er wonen. 

De kandidaten moeten zich beschikbaar houden:

  • op 1 oktober 2018 om even voor de selectiejury te verschijnen en de briefing (indien geselecteerd) 
  • gedurende 2 weken tussen begin oktober en midden december om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen indien hun kandidatuur geselecteerd is

Thema: 70 jaar Universele Verklaring rechten v.d. mens

Belgodyssee heeft in 2018 aandacht voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die op 10 december 70 jaar bestaat. Deze Verklaring omschrijft in 30 artikelen de basisrechten van elke mens, ongeacht wie die is of waar die woont. Vrijheid van meningsuiting, recht op onderwijs, arbeid, gezondheid, privacy… : deze mensenrechten vormen het fundament van vrijheid, rechtvaardigheid en vrede in de wereld en willen er mee voor helpen zorgen dat elk mens met respect en waardigheid wordt behandeld.

Dit kan u misschien ook interesseren?

dinsdag 18 september 2018
18 september 2018