VRT NU nu ook beschikbaar als app

Voortaan kan je het aanbod van VRT NU ook via een app op
smartphone en tablet bekijken.

VRT NU is het platform waarmee je alle programma’s van Eén, Canvas en Ketnet en de beste  videocontent van de radio online kan bekijken, zowel live als uitgesteld.  VRT NU is vandaag al heel populair met 1.250.000 gebruikers.

Voortaan kan je het aanbod van VRT NU ook op smartphone en tablet bekijken, in HD, waar en wanneer je maar wil, zowel via iOS (iPhone en iPad) als via Android (smartphone en tablet). De app is bruikbaar is heel Europa.

 

Peter Claes, algemeen directeur media en productie: “Met de VRT NU app spelen we in op het veranderende kijkgedrag van een deel van ons publiek.  De app is een nieuwe stap in de digitale ontwikkeling van de VRT. Die ontwikkeling is complementair met de belangrijke inspanningen van Telenet en Proximus op het gebied van de televisiedistributie.”

Jan Bruyneel, product manager VRT NU: “Bij de ontwikkeling van de VRT NU-app hebben we gefocust op eenvoud, snelheid en gebruiksgemak. De app die vandaag werd gelanceerd, is een eerste versie. De volgende weken en maanden worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de app verder uit te bouwen.  De VRT is ook benieuwd naar de feedback van de Vlamingen en wil de suggesties van het publiek meenemen om de app nog meer op punt te stellen.”

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Innovatie
vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

Meer over Innovatie

‘Thuis’-personage Nancy gaat viraal met 1,2 miljard views

Jongeren vinden massaal de weg naar Thuis op VRT NU

#weetikveel op Eén geeft podcast Radio 1 een boost

Wat is een podcast? Met de 12 favorieten van Frank Deboosere

Je ziet ze niet, maar hoort ze wel

Hoe worden oude audio-opnames gedigitaliseerd?

Jan Cuypers: "De revolutie is er pas gekomen met het internet"

Gala van de Gouden K's: liveshow met XR technologie