VRT NU nu ook beschikbaar als app

Voortaan kan je het aanbod van VRT NU ook via een app op
smartphone en tablet bekijken.

VRT NU is het platform waarmee je alle programma’s van Eén, Canvas en Ketnet en de beste  videocontent van de radio online kan bekijken, zowel live als uitgesteld.  VRT NU is vandaag al heel populair met 1.250.000 gebruikers.

Voortaan kan je het aanbod van VRT NU ook op smartphone en tablet bekijken, in HD, waar en wanneer je maar wil, zowel via iOS (iPhone en iPad) als via Android (smartphone en tablet). De app is bruikbaar is heel Europa.

 

Peter Claes, algemeen directeur media en productie: “Met de VRT NU app spelen we in op het veranderende kijkgedrag van een deel van ons publiek.  De app is een nieuwe stap in de digitale ontwikkeling van de VRT. Die ontwikkeling is complementair met de belangrijke inspanningen van Telenet en Proximus op het gebied van de televisiedistributie.”

Jan Bruyneel, product manager VRT NU: “Bij de ontwikkeling van de VRT NU-app hebben we gefocust op eenvoud, snelheid en gebruiksgemak. De app die vandaag werd gelanceerd, is een eerste versie. De volgende weken en maanden worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de app verder uit te bouwen.  De VRT is ook benieuwd naar de feedback van de Vlamingen en wil de suggesties van het publiek meenemen om de app nog meer op punt te stellen.”

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Innovatie
vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

Meer over Innovatie

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?

VRT Sandbox: succesverhaal voor innovatie in Vlaanderen en Europa

Ketnet maakt innovatieve fictiereeks met acteurs in bestaande bubbels

VRT-gebarentaalproject Content4All wint de NAB Technology Innovation Award 2020

VRT NWS lanceert corona-chatbot op Facebook

VRT zet mee schouders onder MediaMotorEurope

Hoe bereidt VRT-radio zich voor op de toekomst?

PMV en Media Invest Vlaanderen investeren mee in Leuvense Theo Technologies