Het najaar bij Eén

Heerlijke human interest en straffe Vlaamse fictie: ontdek het najaar van Eén

Zelfde deur, 20 jaar later, waarin Martin Heylen 20 jaar na zijn populaire rubriek in Man bijt hond terugkeert naar diezelfde gezinnen © Geert Van Hoeymissen

16 augustus 2018 — Vanaf 3 september staat Eén klaar met een heleboel nieuwe programma’s en gezichten om iedereen een bijzondere televisieavond te bezorgen. Onder andere met de heerlijke, nieuwe human interestreeks  Zelfde deur, 20 jaar later, waarin Martin Heylen 20 jaar na zijn populaire rubriek in Man bijt hond terugkeert naar diezelfde gezinnen en ontdekt hoe het nu met hen gaat. Het nieuwe Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Professor T. en Over water zorgen voor steengoede fictie, en Tom Waes is van de partij met een langverwacht en bijzonder seizoen van Reizen Waes. Daarnaast keren publiekslievelingen als Die huis en De klas terug met een nieuw seizoen. Zo blijft Eén dit najaar het verschil maken, met herkenbare programma's dicht bij de Vlaming.

Olivier Goris, netmanager Eén: 

“Dit najaar blijft Eén het verschil maken door dicht bij de mensen te staan. We brengen topcontent van eigen bodem: een blik op de leefwereld van onze jongeren in De klas of straffe Vlaamse fictie met Over water. Zelf ben ik grote fan van de stijl van Martin Heylen en kijk dus extra hard uit naar hoe hij de Vlaamse huiskamers binnenvalt in het nieuwe Zelfde deur, 20 jaar later.

Voor mij ook heel belangrijk: Eén durft moeilijke thema’s aansnijden en maakt ze  bespreekbaar, bijvoorbeeld het mooie Kinderziekenhuis 24/7 en Last days met aangrijpende, maar zeer herkenbare verhalen waar ieder van ons mee te maken krijgt.

Eén staat niet enkel dicht bij zijn kijkers, maar slaagt er ook in ze te samen te brengen: bij grote sportevenementen of bij het Eurovisiesongfestival, maar ook op gewone weekdagen. Ik geniet zelf, net als zovelen, ‘s avonds samen met mijn kinderen van Thuis. Dankzij deze drie beloftes, die we elke dag weer waarmaken, wint Eén telkens opnieuw het vertrouwen van het publiek.”

Fictie

Nieuw: Over water

de langverwachte psychologische dramareeks Over water, geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda

Psychologische dramareeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. 
De voormalige tv-ster John Beckers krijgt van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.  John komt al snel in het circuit terecht van de  cocaïnehandel.  Over water toont hoe een (ex-)verslaafde met goede intenties toch verkeerde keuzes maakt.

Later dit najaar op Eén.

Nieuw seizoen: Zie me graag

In het nieuwe seizoen van Zie mij graag probeert de vriendengroep opnieuw het hoofd boven water te houden in het alledaagse (liefdes)leven. Eindelijk heeft Anna een punt kunnen zetten achter het hoofdstuk met haar ex Ben en stort ze zich voluit in de datingscene, vastbesloten om niet alleen oud te worden. De rollen zijn nu helemaal omgedraaid wanneer Ben tot inkeer komt en haar absoluut terug wil. Hij vangt echter bot.   
Later dit najaar op Eén (ook beschikbaar met audiodescriptie)

Nieuw seizoen: Professor T.

Op het einde van vorig seizoen kwam T. in de gevangenis terecht

Terwijl Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië kennismaken met hun eigen Professor T., is er ook voor de Vlaamse fans goed nieuws: Eén trakteert dit najaar op het derde en laatste seizoen van deze succesreeks over de briljante Jasper Teerlinck, alias professor T., die als consultant voor de politie werkt. Op het einde van vorig seizoen kwam T. in de gevangenis terecht nadat hij een hoofdinspecteur van de politie neerschoot. Het verblijf in de gevangenis blijft een helse beproeving voor een man met autisme en smetvrees. Toch vindt T. op een verrassende manier zijn draai en blijft hij van daaruit de politie bijstaan. In dit seizoen stort hij zich ook op het ultieme dossier: dat van zijn vaders dood. 

Professor T.: vanaf 9 september elke zondag om 21.20 uur op Eén (ook beschikbaar met audiodescriptie)

Nieuw seizoen : Thuis

Kan Waldek in Thuis zijn dochter of Mayra redden?

Eind juni zagen meer dan 1.500.000  Vlamingen in de  seizoensfinale  van Thuis met verbazing hoe Waldek na zijn auto-ongeluk haast roerloos in de brandende wagen bleef zitten, totaal van de wereld door de bekentenis van Mayra. Raken ze op tijd uit de auto? Kan hij zijn dochter of Mayra redden? Heeft Britney echt een kus gezien tussen Kobe en Peter? En overleeft Leo de duw van Stan? Alle antwoorden in de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen. 

Thuis: vanaf 3 september van maandag tot en met vrijdag om 20.05 uur op Eén. 

Andere Vlaamse fictie

 Exact 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, zendt Eén opnieuw   In  Vlaamse  velden  uit. Humorliefhebbers kunnen later dit najaar opnieuw genieten van het eerste seizoen van Loslopend wild. En vanaf 4 september zendt Eén het eerste seizoen van de misdaadreeks De Ridder opnieuw uit. 

Informatie

Ook in het najaar krijgt u vertrouwde informatieprogramma's:

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van Over eten, met verse reportages over alles wat u op uw bord legt en in uw glas giet. Nieuw dit seizoen is dat Over eten elke week rond één bepaald thema werkt.

Pano is terug vanaf woensdagavond 5 september. De succesvolle pijlers blijven onveranderd: verhalen van hier, dicht bij elke Vlaming, die relevant en onthullend zijn en het maatschappelijke en politieke debat bepalen. 

Het actualiteitsprogramma De zevende dag keert terug vanaf zondag 9 september met een nieuw presentatieduo: Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete.  Op 30 september en 7 oktober staat de uitzending helemaal in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. 

De markt, het sociaal-economisch magazine op Eén, krijgt vanaf 8 september een nieuw gezicht: Sven Pichal neemt de fakkel over van Lieven Verstraete. Sven blijft ook ‘De inspecteur’ op Radio 2. 

Vanaf september staat Linda De Win weer paraat in een nieuw seizoen van Villa politica. Ze brengt de politieke actualiteit en voelt ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews. Op woensdag vanuit het Vlaams Parlement, op donderdag vanuit de federale Kamer. 

In Het journaal laat zijn vanaf september twee nieuwe gezichten te zien: Fatma Taspinar en Xavier Taveirne versterken de ploeg van vertrouwde ankers. 

Verkiezingen bij VRT NWS

  • Eén brengt onder de noemer Kies 18 vier verkiezingsprogramma’s tussen 30 september en 14 oktober. 
  • De zevende dag heeft op 30 september en 7 oktober grote aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. 
  • Van 1 tot en met 11 oktober brengt Phara de Aguirre van maandag tot en met donderdag de politieke talkshow Iedereen kiest
  • Op 13 oktober host Ivan De Vadder Het grote debat met de partijvoorzitters 
  • Op 14 oktober leiden Martine Tanghe en Ivan De Vadder de kijkers naar goede gewoonte door de live verslagen en uitslagen. 

Special : Nooit meer ten oorlog

Nooit meer ten oorlog:  Een terugblik op een eeuw lang Wapenstilstand © Geert Van Hoeymissen

Het is op 11 november 2018 precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Na vier jaar herdenken in Vlaanderen blikt Eén die dag terug op een eeuw lang Wapenstilstand in een live marathonuitzending vanop de Grote Markt in Ieper. Karl Vannieuwkerke praat alles aan elkaar en ontvangt in de studio nationale en internationale gasten die een link hebben met de Eerste Wereldoorlog. Goedele Wachters is vliegende reporter. Arnout Hauben luistert langs de frontlijn naar het (muzikale) oorlogsverhaal van kleine en grote artiesten.

Nooit meer ten oorlog: op zondag 11 november van 10.00 tot 18.00 uur op Eén. 

Reportage en human interest

Nieuw: Zelfde deur, 20 jaar later

Exact 20 jaar geleden liep Martin Heylen voor het eerst bij toeval de meest uiteenlopende huiskamers in Vlaanderen binnen en bracht hij voor Man bijt hond wekelijks het verhaal van de mensen achter de gevel. Zo maakte hij een tijdsbeeld, een dwarsdoorsnede van Vlaanderen. In de nieuwe human interestreeks Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin twee decennia na zijn succesrubriek terug op zoek naar dezelfde deuren, dezelfde mensen, opnieuw zonder hen te verwittigen en zonder te weten wat hem wacht. 

Zelfde deur, 20 jaar later: vanaf 6 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Nieuw: Last days

Last days. Fotografe Lieve Blancquaert reist de wereld rond om deze keer de laatste fase van ons leven in beeld te brengen. © Lieve Blancquaert

Na Birth day en Wedding day is er het laatste deel van het drieluik: Last days. Fotografe Lieve Blancquaert reist de wereld rond om de laatste fase van ons leven in beeld te brengen. Hoe we omgaan met ouder worden en de dood verschilt wereldwijd enorm. In veel culturen mag erom gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten.  

Last days: vanaf 4 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Nieuw seizoen: Reizen Waes

In Reizen Waes blijft Tom binnen de grenzen van het Europese continent.

Met gemiddeld 1,8 miljoen kijkers voor het derde seizoen is Reizen Waes intussen een klassieker geworden. Dit najaar keert publiekslieveling Tom Waes terug met een nieuw seizoen, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Tom wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen. 

Reizen Waes: Europa: later dit najaar op Eén. 

Nieuw seizoen: De klas

Wim Lybaert in De klas

De start van het nieuwe schooljaar is niet compleet zonder een nieuw seizoen van De klas. Elke aflevering krijgt een groep zestienjarigen een ongewone les van een onverwachte leraar. Acht bekende gezichten gaan in dit nieuwe seizoen op hun eigen, spontane manier met de leerlingen in dialoog over onderwerpen die er echt toe doen: Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi, Wim Lybaert, Staf en Mathias Coppens, Jani  Kazaltzis,  Goedele  Liekens en Sven De Leijer delen hun levenslessen met de tieners. 

De klas: vanaf 5 september elke woensdag om 20.40 uur op Eén

Nieuw: Kinderziekenhuis 24/7

Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Kinderziekenhuis in Gent

De nieuwe reeks Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent, waar de makers van Spoed 24/7 en Politie 24/7 zes weken lang hun camera’s opstelden. Sommige patiëntjes verbleven één dag in het kinderziekenhuis, anderen enkele weken. Door de observerende documentairestijl zijn de verhalen heel intens, maar soms ook grappig of net ontroerend. Er werd, net als bij de vorige reeksen, gefilmd met vaste camera’s, en Kinderziekenhuis 24/7 gaat nog een stap verder: de kinderen en hun ouders kregen zelf ook een camera waarmee ze hun verhaal konden filmen.

Kinderziekenhuis 24/7: vanaf 3 september elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Nieuw seizoen: Buurman wat doet u nu?

Cath Luyten gaat langs bij zes iconen die elk op hun manier mee de muziekgeschiedenis van de Lage Landen kleurden en waarvan Cath zich afvraagt hoe het met hen gaat. Ze gaat zowel in Nederland als Vlaanderen op huisbezoek en dompelt zich onder in hun persoonlijk en professioneel leven. Cath wordt ontvangen door Willeke Alberti, Guido Belcanto, Xander de Buisonjé, Erik Van Neygen & Sanne, Gerard Joling en Will Ferdy.  

Buurman, wat doet u nu?: vanaf 3 september elke maandag om 21.30 uur op Eén. 

Nieuw seizoen: Die huis

Op een rustig Zuid-Afrikaans wijndomein ontvangt Eric Goens in een nieuw seizoen van Die huis opnieuw een aantal verrassende en interessante figuren, met onverwachte verhalen, mooie onthullingen en boeiende gesprekken tot gevolg.  Later dit najaar.

Nieuw bij Eén: Radio Gaga

Later dit najaar verzamelt Eén acht straffe afleveringen van Radio gaga met Joris Hessels en Dominique Van Malder. Met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio trekken Dominique en Joris naar enkele locaties in België om er bijzondere lokale radio te maken.

Entertainment en humor

De populaire zondagavondquiz Kalmte kan u redden keert dit najaar terug op Eén. Tom Lenaerts gaat op zoek naar quizzers die niet alleen veel weten, maar die ook nog eens hun gierende zenuwen onder controle kunnen houden. Vanaf 9 september elke zondag om 20.30 uur op Eén.

In het nieuwe seizoen van Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dichtbij huis organiseren. Met wie ze twee dagen lang op stap gaan, dat ontdekken ze pas op de ochtend van het vertrek. Op basis van hun interesses, hobby’s of bucketlist organiseren de bekende reisgenoten elk één deel van het weekend: een activiteit, een overnachting of iets gastronomisch. Vanaf 8 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Dagelijks op post

Na een succesvolle zomeruitstap keert Jeroen Meus terug naar zijn vertrouwde keuken in Leuven voor Dagelijkse kost. Elke weekdag zorgt hij weer voor heerlijke kookinspiratie. Ook Ben Crabbé staat klaar met een nieuw seizoen van Blokken, het vijfentwintigste intussen. Zal een kandidaat er dit najaar in slagen om een nieuw record te vestigen? 

Iedereen beroemd

In ‘Bye bye Britain’ onderneemt de Anglofiele reporter Stijn een rondreis door Groot-Brittannië

Het populaire Iedereen beroemd is terug vanaf maandag 3 september, met een heleboel leuke nieuwigheden zoals ‘Het kot’, waarin een jaar lang het reilen en zeilen van zeven studenten in een Leuvens kot wordt gevolgd. In ‘Bye bye Britain’ onderneemt de Anglofiele reporter Stijn op geheel persoonlijke wijze een rondreis door Groot-Brittannië om afscheid te nemen van onze soon-to-be-ex-fellow-Europeans. En in ‘Klein beschrijf’ laten kinderen dan weer hun verbeelding de vrije loop als het gaat over ietwat abstracte begrippen zoals ‘liefde’ of ‘god’. In de nieuwe rubriek ‘Droge humor’ nemen  twee vrienden of collega’s het tegen elkaar op om vooral niét te lachen met moppen van een bekende grapjas.  Ook keren enkele oudgediende rubrieken zoals ‘De adviescommissie’ , ‘Stamboom’  en ‘Krantenkippen’ terug. 

Van Gils & gasten

Vanaf 3 september ontvangt Lieven opnieuw tal van gasten met boeiende, beklijvende en actuele verhalen. Hoe verschillend die gasten voor de rest mogen zijn, bleek de afgelopen maanden dagelijks aan tafel bij Lieven. Van John Rhys-Davies via Margrethe Vestager tot Dimitri Vegas, van Toby Alderweireld langs Mel C tot Maggie De Block. Vorig seizoen bracht Lieven enkele specials als Van Gils & patsers en Van Gils & het songfestival, en ook dit seizoen is er aandacht voor bijzondere gebeurtenissen. Daarnaast zijn er een aantal nieuwigheden in het decor te ontdekken. 

Lees ook

donderdag 16 augustus 2018
16 augustus 2018