donderdag 16 augustus 2018
16 augustus 2018

Dichtbij en herkenbaar: Eén maakt het verschil

Eén stelt haar najaarsprogrammering voor en kijkt terug op het voorbije voorjaar.

Donderdag 16 augustus 2018 — Het einde van de vakantie is in zicht, maar gelukkig is er ook goed nieuws: vanaf 3 september staat Eén namelijk klaar met een heleboel nieuwe programma’s en gezichten om iedereen een bijzondere televisieavond te bezorgen. Onder andere met de heerlijke, nieuwe human interestreeks  Zelfde deur, 20 jaar later, waarin Martin Heylen 20 jaar na zijn populaire rubriek in Man bijt hond terugkeert naar diezelfde gezinnen en ontdekt hoe het nu met hen gaat. Het nieuwe Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Professor T. en Over water zorgen voor steengoede fictie, en Tom Waes is van de partij met een langverwacht en bijzonder seizoen van Reizen Waes. Daarnaast keren publiekslievelingen als Die huis en De klas terug met een nieuw seizoen. Zo blijft Eén dit najaar het verschil maken, met herkenbare content dicht bij de Vlaming.

Ontdek hieronder via 'lees meer' alles over het najaar van Eén.

Het voorjaarsrapport

nieuwe gezichten, menselijke verhalen en straffe reeksen

Het was een fantastisch voorjaar voor Eén: het net was overtuigend marktleider met een marktaandeel van 33,8% (prime time live+7, 4+) voor januari tot midden juni 2018. Het net lanceerde  enkele straffe, unieke titels als TaboeDown the roadDe columbusAfscheid en Gevoel voor tumor, die de identiteit van het net onderstrepen. Eén legt de lat telkens hoog en kijkers kunnen de menselijke verhalen, die in verschillende programma’s op een nieuwe of gedurfde manier gebracht werden, duidelijk smaken. Ook werden de voorbije maanden enkele nieuwe Eén-gezichten gelanceerd die perfect bij het net aansluiten en door het publiek meteen werden omarmd in hun nieuwe rol, zoals Philippe Geubels (Taboe), Steven Van Herreweghe (Van algemeen nut), Dieter Coppens (Down the road), Karine Claassen (Afscheid) en Kristel Verbeke (Kinderkopkes). Het net is er tot slot altijd voor de Vlaming en speelt in op wat er leeft: zo stond De columbus perfect geprogrammeerd in aanloop naar de zomer.

Vlaams, herkenbaar en voor iedereen

Olivier Goris, netmanager Eén, vertelt:

“Dit najaar blijft Eén het verschil maken door dicht bij de mensen te staan. We brengen topcontent van eigen bodem: een blik op de leefwereld van onze jongeren in De klas of straffe Vlaamse fictie met Over water. Zelf ben ik grote fan van de stijl van Martin Heylen en kijk dus extra hard uit naar hoe hij met zijn eeuwig nieuwsgierige blik de Vlaamse huiskamers binnenvalt in het nieuwe Zelfde deur, 20 jaar later.

Voor mij ook heel belangrijk: Eén durft moeilijke thema’s aansnijden en maakt ze op een meeslepende manier bespreekbaar. Denk maar aan Taboe of Gevoel voor tumor afgelopen voorjaar. En binnenkort volgen bijvoorbeeld het mooie Kinderziekenhuis 24/7 en Last days. Allemaal programma’s met aangrijpende, maar zeer herkenbare verhalen waar ieder van ons op een of andere manier mee te maken krijgt.

Eén staat niet enkel dicht bij zijn kijkers, maar slaagt er ook in ze te samen te brengen: bij grote sportevenementen of bij het Eurovisiesongfestival, maar ook op gewone weekdagen. Ik geniet zelf, net als zovelen, ‘s avonds samen met mijn kinderen van Thuis; ergens anders kruipt een familie op zondagavond gezellig samen voor een nieuwe Kalmte kan u redden. Dankzij deze drie beloftes, die we elke dag weer waarmaken, wint Eén telkens opnieuw het vertrouwen van het publiek.”

Alle details over het najaar bij Eén