Het najaar op Klara

Méér Klara Live, Espresso 7/7, Klara Serveert en Vrijdag.

© Geert Van Hoeymissen

Maandag 27 augustus 2018 — Klara Live is er vanaf september élke weekdag, en bij grote concerten ook op zaterdag. Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal volgen dus nog meer het aanbod van de grote concertzalen uit binnen- en buitenland, en zijn er ook zoveel mogelijk live bij.

Het ochtendprogramma Espresso gaat zeven dagen op zeven. Presentatrices Cara Van der Auwera en Sieglinde Michiel krijgen versterking van Clara De Decker, die eerder al op Klara te horen en op Canvas te zien was (Koningin Elisabethwedstrijd). Promenade wordt herdoopt tot Klara Serveert, en zal ook tijdens de zaterdaglunch uw perfecte soundtrack zijn. Sylvia Broeckaert en Greet Samyn serveren.

 

Op vrijdag 7 september presenteert Werner Trio de eerste aflevering van Vrijdag. Tussen 17 en 18 uur duidt Werner de wereld zoals hij draait. Ook vierkant.

Take 7 met Lies Steppe begint daardoor een uurtje vroeger, en wordt dus… Take 6!

Op zaterdag verhuist De Liefhebber met Katelijne Boon naar 10 uur.

Nieuw in het weekend is Music Matters. Olav Grondelaers maakt u wegwijs in de actualiteit van de klassieke muziek, world en jazz.

Walden begint op zondag ook een uurtje vroeger, met Katleen Van Bavel als presentator. 

De hele zondagnamiddag is Iedereen Klassiek, waarvan Sander De Keere het boegbeeld blijft. Meer Iedereen Klassiek trouwens op ons evenement op 27 oktober in Brugge, via een nieuwe videoreeks op het gelijknamige YouTube-kanaal én met een nieuw boek Iedereen Klassiek – opera geschreven door Sylvia Broeckaert!

In september gaat het zomerse wereldmuziekprogramma Zanzibar op zondagavond nog even door. Hopelijk kan Anne-Marie Segers zo die indian summer afdwingen! Vanaf half oktober start een nieuwe tiendelige radioreeks met meesterverteller Johan Op de Beeck, deze keer over Lodewijk XIV, naar zijn succesvolle boek ‘De Zonnekoning’.

Nog verwacht: Bernstein, Tsjaikofski en Dagelijkse Kunst.

In september is Klara weer present op Odegand in Gent. In oktober vieren we dat het 100 jaar geleden is dat Leonard Bernstein geboren werd. In november mag u dan weer stemmen voor de Klara Top 100. Het laatste weekend van november zitten we daarvoor in het Radiohuis in Kortrijk! We sluiten het jaar af met een vijfdagenviering van Tsjaikofski n.a.v. zijn sterfdag 125 jaar geleden.

Ook online steekt Klara een tandje bij. Deze zomer kwamen er op VRT NU niet alleen twee nieuwe afleveringen van het succesvolle Van A tot Z bij (met Edel Maex en Johan Braeckman), maar vanaf september publiceren we op klara.be weer nieuwe afleveringen van Dagelijkse Kunst (met o.a. Piet Goddaer, Murielle Scherre, Seppe Nobels, Lieve Blancquaert, Tom De Cock en Peter Verhelst).

En natuurlijk kan u alles rechtstreeks beluisteren of herbeluisteren via klara.be en de gratis Klara-app (alle info via https://klara.be/app) en er is ook nog het uitgebreide podcast-aanbod via https://podcast.klara.be

Dit kan u misschien ook interesseren?

vrijdag 31 augustus 2018
31 augustus 2018