De tweede editie van Speel het hard

"Speel het hard’ is terug! Het is de tweede editie van de muziekwedstrijd voor amateurmuzikanten die ontstond tijdens de Canvas-reeks ‘Thomas speelt het hard’.

Wie mag optreden met Brussels Philharmonic?

Op 14 april 2019 mogen maar liefst drie finalisten van ‘Speel het Hard’ optreden in de Bijloke, begeleid door Brussels Philharmonic. Eén van hen wordt die avond de eindwinnaar van ‘Speel het Hard’.

Belangrijkste verschil met vorig jaar: je kunt alleen deelnemen met een compositie voor instrument en orkest. Verder verloopt de wedstrijd min of meer zoals vorig jaar.

De inschrijvingen gebeuren opnieuw op het digitale platform speelhethard.be, een jury met mensen van Canvas en Klara selecteert opnieuw tien finalisten. Die spelen in het voorjaar voor een jury in Flagey.

Die dag worden de drie finalisten gekozen die op 14 april met Brssels Philharmonic gaan optreden in De Bijloke. Daar kiest een jury met alle partners van ‘Speel het Hard’, aangevuld met professionele muzikanten, wie de eindwinnaar wordt van ‘Speel het Hard’.

Er komt ook een televisieprogramma over de wedstrijd. Dat wordt kort na de finale uitgezonden op Canvas. Thomas Vanderveken volgt in het programma een aantal deelnemers tijdens het verloop van de wedstrijd.

De halve finale in Flagey en de finale in De Bijloke worden integraal uitgezonden op de digitale kanalen van Canvas.

Enkele belangrijke data

Het Speel het Hard-platform speelhethard.be gaat online op 3 september. Inschrijven kan tot 26 oktober.

In november en december krijgen alle deelnemers feedback van een docent van het DKO, via het online platform speelhethard.be

Op 26 januari maakt Thomas Vanderveken de tien deelnemers voor de eindronde bekend.

Op 23 februari krijgen deze tien deelnemers een masterclass van een muzikant van Brussels Philharmonic, specifiek voor het stuk dat ze aan het studeren zijn.

Op 23 maart vindt in Flagey de halve finale plaats. Een jury van alle partners van ‘Speel het Hard’ (DKO, Canvas, Klara, de Bijloke, Brussels Philharmonic, Flagey) selecteert de driefinalisten die mogen optreden in de Bijloke op 14 april.

Op 14 april spelen de drie finalisten in de Bijloke, met Brussels Philharmonic. De jury, nog aangevuld met een aantal professionele musici, maakt de eindwinnaar van Speel het Hard 2019 bekend.

woensdag 12 september 2018
12 september 2018