Gouden Roos voor Down the road en Sorry voor alles

Eén-programma's winnen prestigieuze Europese televisieprijzen

Gouden roos voor Down the road

 

De Eén-programma's Down the road en Sorry voor alles hebben in Berlijn een Gouden Roos gewonnen. Down the road volgt Dieter Coppens op een reis met zes mensen met het syndroom van Down. Sorry voor alles is een verborgen-cameraprogramma gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof en bedacht door Kamiel De Bruyne​. 

Originaliteit, kwaliteit en creativiteit

Down the road werd genomineerd in de categorie "reality and factual" en haalde het van een Deense en Zweedse en een Nederlandse productie.

Sorry voor alles was genomineerd in de categorie "game show" en volgt telkens een gewone Vlaming gedurende een maand met behulp van een verborgen camera.

Gouden Roos voor Sorry voor alles

De Goude Roos is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementsprogramma's op televisie en bekroont "originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media". De prijs wordt al voor de 57e keer uitgereikt.

Tot nu toe wonnen nog maar drie Vlaamse programma's een Gouden Roos: Wat Als? in 2013, Benidorm Bastards in 2010 en De Mol in 2000.

Taboe, waarin Philippe Geubels op zoek gaat naar de grenzen van humor, was één van de winnaars op het creative forum. Ook Taboe is op Eén uitgezonden.

Impact

Netmanager van Eén, Olivier Goris, die aanwezig was in Berlijn, reageert  erg enthousiast: "Dit is ongelooflijk en ongezien. We zijn heel erg trots op die programma's. Fantastische programma's. Programma's ook die niet evident zijn, een beetje ongewoon zelfs, en die een grote impact hadden in Vlaanderen. Het is natuurlijk super als dat ook internationaal goed blijkt binnen te komen."

​Bron: VRTNWS.be

Dit kan u misschien ook interesseren

vrijdag 14 september 2018
14 september 2018