Nieuwe televisiereeksen op komst

Philippe Geubels werkt aan humoristische panelquiz over gezondheid.  Eén start nieuwe opnames 'Spoed 24/7' in Gent. En Otto-Jan Ham zoekt studenten voor nieuwe quiz op Canvas.

29 oktober start opnames vijfde reeks Spoed 24/7 in UZ Gent

Goed nieuws voor de fans van Spoed 24/7: de makers beginnen deze maand nog, op 29 oktober, aan de opnames voor het vijfde seizoen. Dat speelt zich af op een nieuwe locatie: het Universitair Ziekenhuis Gent. Opnieuw volgen de makers zes weken lang het geëngageerde team van de spoedgevallendienst.

Vooraleer het de beurt is aan het UZ Gent, kunnen kijkers genieten van het vierde seizoen van de succesreeks, die drie seizoenen lang op gemiddeld bijna 1,2 miljoen kijkers per aflevering kon rekenen. Daarin volgen we een laatste keer het wel en wee op de spoedgevallendienst van het UZ Leuven.

Professor dokter Peter De Paepe (Diensthoofd Spoedgevallendienst UZ Gent): "We kijken ernaar uit om het dagelijkse leven op onze dienst te delen met de kijkers van Spoed 24/7. De reeks is voor ons een kans om te tonen welke uitgebreide en gespecialiseerde zorg patiënten en hun familie bij ons krijgen en hoe uiteenlopend ons werk is. We hopen dat de reeks het belang van onze warme zorg kan overbrengen op het tv-scherm en we vertrouwen erop dat de makers de verhalen van onze patiënten met veel respect in beeld zullen brengen."

Spoed 24/7 is een productie van 100.000Volts.TV in opdracht van Eén.

 

Is er een dokter in de zaal?

© VRT 2017

Philippe Geubels kennen we allemaal als een volbloed comedian. Maar weinigen weten dat hij ook een wandelende medische encyclopedie is. Philippe kent volledige bijsluiters van geneesmiddelen uit zijn hoofd. Met dat verborgen talent kunnen we volgend jaar kennismaken in Is er een dokter in de zaal?, een humoristische panelquiz over het belangrijkste onderwerp ter wereld: onze gezondheid. Met Philippe Geubels als host.

In de nieuwe quiz gaat hij samen met vier bekende panelleden op zoek naar antwoorden op allerlei gezondheidsvragen, serieuze en luchtige. Philippe en zijn gasten zullen zich buigen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van nieuwe medicijnen tot vergeten groenten. De panelleden proberen de vragen correct te beantwoorden al is een gezonde dosis humor nooit ver weg. En als niemand het nog zeker weet, dan kunnen ze altijd die ultieme vraag stellen: is er een dokter in de zaal? En ja, dat blijkt ook het geval te zijn.  Is er een dokter in de zaal? wordt een ontspannend programma waar we allemaal iets van kunnen opsteken. 

“Iedereen is bezig met gezondheid, maar we hebben er ook allemaal ons eigen idee over”, zegt Philippe Geubels. “Dat leek me een heel interessant vertrekpunt voor een quiz. Wie weet wat leer ik nog bij?”

Ook in Nederland

Olivier Goris, netmanager van Eén: Is er een dokter in de zaal? brengt humor en gezondheid samen, twee zaken waar Philippe meester in is: ik ken niemand die zoveel kwaaltjes, medicijnen en bijsluiters uit het hoofd kent. Philippe is ook een grote naam in Nederland. Daardoor kunnen we, net als bij Geub, opnieuw samenwerken met RTL Nederland en daar kijken we heel erg naar uit."

Er komt inderdaad ook een Nederlandse versie van de quiz, met Philippe Geubels als presentator en in hetzelfde decor, maar met Nederlandse panelleden. Daarvoor werken Eén en producent Pretpraters samen met de Nederlandse zendergroep RTL.

Ellen Meijerse, commissioning editor RTL: “We zijn blij met deze samenwerking waar Philippe een Nederlandse versie van de nieuwe Vlaamse quiz ‘Is Er Een Dokter In De Zaal’ voor RTL gaat maken met Nederlandse panelleden. Daarvoor werken we ook weer graag samen met Eén en producent Pretpraters.”

Ondertussen zijn ook de opnames van de komische fictiereeks Geub volop aan de gang. Ook die reeks met Philippe Geubels zal zowel op Eén als op RTL Nederland te zien. Geub wordt gemaakt door Woestijnvis en in Nederland gecoproduceerd door Pretpraters NL Producties. 

Is er een dokter in de zaal? wordt op Eén uitgezonden in het voorjaar van 2019.

Studenten kunnen zich inschrijven voor De Campus Cup

Video player inladen ...

De Campus Cup is een nieuwe prestigieuze studentenquiz van Canvas en Woestijnvis. Examinator van dienst is Otto-Jan Ham.

Het wordt pas echt leuk voor de meer dan 200.000 studenten van de Vlaamse universiteiten en hogescholen: samen met het academiejaar begint de zoektocht naar kandidaten voor De Campus Cup.  

Vanaf 1 oktober kunnen gemengde teams van vier studenten uit dezelfde richting van één hogeschool of universiteit zich inschrijven via canvas.be. Zo maar, zonder numerus clausus.

Na de provinciale preselecties later dit najaar (niet op tv) nemen de beste teams het aan het einde van het academiejaar in een reeks onderlinge confrontaties tegen elkaar op in de tv-aula van Otto-Jan Ham.

Er is maar één team uit één studierichting van één hogeschool of universiteit dat het ultieme tv-examen op Canvas kan winnen en zich een jaar lang de winnaar van De Campus Cup mag noemen. 

Het academiejaar 2018-2019 wordt dus niet alleen spannend in de leslokalen en aula’s, maar ook op tv.

Dit kan u misschien ook interesseren?

woensdag 10 oktober 2018
10 oktober 2018