maandag 22 oktober 2018
22 oktober 2018

Ketnet Junior in het nieuw

Meer comfort digitaal en op tv, slimme weetjes voor ouders én een animatiereeks van Monchhichi

Maandag 22 oktober 2018 — Ketnet Junior wil er nog meer zijn voor de jongste Ketnetters én hun ouders. Daarom lanceert Ketnet Junior aan de vooravond van de herfstvakantie heel wat nieuwigheden. Niet alleen heeft Ketnet Junior een nieuw logo, maar het hele aanbod zit in een nieuw fris kleedje. Hiermee zet Ketnet Junior peuters en kleuters nog meer centraal. Daarnaast wordt het lineair en digitaal aanbod verder uitgebreid, waardoor Ketnet Junior voortaan ook in de namiddag op tv te zien is.

Ketnet Junior: vanaf 27 oktober ook op het kanaal van Canvas

Ketnet Junior heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op het uitbouwen van een uitgebreid digitaal aanbod met onder meer een eigen website en een gratis app. Tegelijk heeft 24% van de kinderen in Vlaanderen geen toegang tot tablet of smartphone (Media-kids onderzoek GFK) en geven ouders aan dat ze veel belang hechten aan een instant televisie-aanbod op maat. Om aan die verwachting tegemoet te komen, breidt de VRT het lineaire aanbod van Ketnet Junior gevoelig uit:  Ketnet Junior zal vanaf 27 oktober in de voormiddag te vinden zijn op Ketnet en in de namiddag met een herhaling van de programma's op het kanaal van Canvas.

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet: "Vanaf de herfstvakantie kan Ketnet ook in de namiddag een aanbod op maat bieden aan alle kinderen. Voortaan zijn Kaatje en Bumba er nu eindelijk ook op tv als de allerjongsten thuis komen van de kleuterklas of crèche. Kinderen tot 12 kunnen op dat moment als vanouds terecht op het Ketnet-kanaal voor hun favoriete programma’s. Op die manier kunnen beide doelgroepen op het juiste moment en op de juiste plek vinden wat voor hen past, en schrijft Ketnet Junior zich in het hedendaagse mediagebruik in. We hopen zo ons steentje bij te dragen om het leven van jonge ouders iets makkelijker te maken"

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe Ketnet: "Door op het kanaal van Canvas een Ketnet Junior-blok in herhaling aan te bieden, kunnen ouders zeker zijn van het feit dat het lievelingsprogramma van hun kind regelmatig te zien zal zijn. Bij deze doelgroep geeft herhaling immers structuur en voorspelbaarheid wat een veilig gevoel met zich meebrengt. We hopen dan ook dat we met het Ketnet Junior-aanbod op het kanaal van Canvas tegemoet komen aan de behoefte, zowel bij ouders als bij kleuters en peuters, naar meer Ketnet Junior op televisie."

Ketnet Junior op tv (vanaf 27 oktober)

  • elke voormiddag van 6u tot 7.30 en van 9u tot 11.15 op het Ketnet-kanaal 
  • elke namiddag van 14u tot 19u op het Canvas-kanaal

Ketnet Junior: extra's in de app én op YouTube-kanaal

Ook op digitaal vlak neemt Ketnet Junior enkele nieuwe initiatieven. De gratis Ketnet Junior-app voor tablet en smartphone krijgt bijkomende toepassingen om het online kijkgemak verhogen:

  • Een geprogrammeerde stream, waardoor je binnen de app dezelfde ervaring krijgt als op televisie
  • Een playlist van meerdere afleveringen per programma, voor kleuters die maar niet genoeg krijgen van hun favoriete figuren
  • Een timer, waardoor ouders in dialoog met hun kind kunnen bepalen hoe lang de app gebruikt mag worden
  • De mogelijkheid om programma’s vlotter te streamen naar een ander, groter scherm

Ketnet Junior start ook met een eigen kanaal op YouTube. Dit volledig reclamevrije kanaal bevat een uitgebreide bibliotheek van programma’s en muziekvideo’s van Ketnet Junior.

Slimme weetjes voor ouders

Slimme weetjes voor ouders

Ketnet Junior wil er ook zijn voor de ouders en wil daarom het samen kijken naar programma's leuker en interactiever maken. Daarom zullen er tijdens de Ketnet Junior-programma's weetjes op het scherm verschijnen. Met deze leuke weetjes kunnen ouders tijdens het kijken in interactie gaan met hun kind, en wie weet zelfs indruk maken op het werk of onder vrienden.

De weetjes verschijnen vanaf 27 oktober onder verschillende populaire programma’s van Ketnet Junior, zoals Bumba, Kaatje, Bob de Bouwer en Wissper. 

Ketnet Junior: motor van Vlaamse productie- en animatiesector

In de Vlaamse stemmencast van Monchhichi kan je onder meer Michiel De Meyer  herkennen

De komende maanden worden peuters en kleuters getrakteerd op heel wat nieuwe reeksen van Vlaams makelij. Zo komen er nieuwe afleveringen van Biba en Loeba, waarbij de motorische ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ook de Vlaamse animatiereeks Dimitri, komt vanaf de kerstvakantie met een tweede reeks. En in 2019 kunnen de juniors kennismaken met de animatiereeks Vos en Haas, een coproductie van Ketnet en Z@ppelin.

Dit weekend lanceert Ketnet Junior al een gloednieuwe animatiereeks specifiek voor de jongste doelgroep: Monchhichi. Ouders kennen de schattige figuurtjes allicht uit hun kindertijd en nu brengt Ketnet Junior ze ook tot leven in een eigen animatiereeks. In de Vlaamse stemmencast van Monchhichi kan je onder meer Michiel De Meyer en Ianthe Tavernier herkennen.

Monchhichi vanaf 27 oktober op Ketnet Junior, in de gratis Ketnet Junior-app en op KetnetJunior.be.

Dit kan u misschien ook interesseren?