MNM live vanuit New York

MNM, VRT Sandbox en T&I werken samen aan live-uitzending vanuit New York

Donderdag 25 oktober 2018 - ​​​​MNM-dj's Peter Van de Veire & Julie Van den Steen vertrokken afgelopen dinsdag met 10 luisteraars voor de allereerste keer naar New York. Samen ontdekken ze the city of dreams, én maken ze radio en online verhalen.

Op donderdag en vrijdag werd De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow live (van middernacht tot 3 uur 's nachts lokale tijd) uitgezonden vanuit het BelCham in New York. Peter & Julie ontvingen er onder meer voormalig VRT-correspondent Michiel Vos. 

Achter de innovatieve live-uitzending schuilt ook een sterk staaltje techniek. Het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen verschillende afdelingen.

MNM, Audio Technologie en VRT Sandbox werkten nauw samen voor dit project.

Hans Rits (verantwoordelijke radiorealisatie MNM) geeft meer uitleg: "Toen ik de vraag kreeg, heb ik meteen mijn licht opgestoken bij enkele collega's. Voor we het wisten zaten we rond te tafel. Eerst werden twee pistes bewandeld, maar uiteindelijk kozen we om de mobiele set van MNM 'remote' te maken. Je kunt het vergelijken met een grote afstandsbediening. Als Peter Van de Veire een schuif openzet in New York, gaat ook de schuif in Brussel omhoog. Als Peter er een plaat start, start de plaat in Brussel."

Eerder dit jaar had Radio 2 Limburg een uitzending vanuit een luchtballon. Daar werd gebruik gemaakt van een volledig nieuw systeem, ontwikkeld door het jonge bedrijfje One Hertz in samenwerking met VRT Sandbox. Het bestaat uit een tablet met de nodige software en componenten waarmee we een volledige radioshow kunnen maken: compact, licht en gemakkelijk in gebruik. Ideaal dus voor radiouitzendingen op alle mogelijke locaties.

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Innovatie
vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

Meer over Innovatie

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?

VRT Sandbox: succesverhaal voor innovatie in Vlaanderen en Europa

Ketnet maakt innovatieve fictiereeks met acteurs in bestaande bubbels

VRT-gebarentaalproject Content4All wint de NAB Technology Innovation Award 2020

VRT NWS lanceert corona-chatbot op Facebook

VRT zet mee schouders onder MediaMotorEurope

Hoe bereidt VRT-radio zich voor op de toekomst?

PMV en Media Invest Vlaanderen investeren mee in Leuvense Theo Technologies