Wie zijn de vloggers van de VRT?

Vloggen (videobloggen) op YouTube is tegenwoordig immens populair. Ook enkele VRT-gezichten hebben een eigen vlog. Volg je hen al op YouTube?

© Geert Van Hoeymissen

Vloggen (videobloggen) op YouTube is tegenwoordig immens populair. In vlogs, vaak gemaakt met een smartphone of webcam, vertellen vloggers over hun dagelijkse leven en geven ze je een blik achter de schermen. Vlogs zijn vooral populair bij jongeren, die er de traditionele tv voor laten staan. Ook enkele VRT-gezichten hebben een eigen vlog. Volg je hen al op YouTube?

MNM

Peter en Julie van de Grote Peter van de Veire Ochtendshow hebben sinds september 2017 hun eigen vlog op YouTube, met de naam “Grote Pet Vlog”. Ondertussen zijn er al zo’n veertig vlogs gemaakt waarin je een kijkje kunt nemen in het leven achter de schermen bij MNM. Elke week verschijnt een nieuwe vlog. In de meest recente vlog nemen Peter en Julie je mee op sleeptouw in New York.

Video player inladen...

Studio Brussel

Linde Merckpoel van Studio Brussel vlogt wekelijks op zaterdag om 9u ’s ochtends in "Linde vlogt". Ondertussen heeft ze al 45 vlogs, met bijna 14.000 abonnees. De laatste vlog had de intrigerende titel “Naakt douchen met een appelsien”. Meer weten? Ga dan snel naar YouTube en zoek via “Linde Merckpoel”. 

Video player inladen...

Radio 2

Ook Radio 2 heeft een eigen vlogster. Kim Debrie maakte tijdens de zomermaanden geregeld vlogs tijdens "Plage Préférée", waarin je een blik achter de schermen bij Radio 2 kreeg.  

Video player inladen...

Canvas

Canvas heeft niet een, maar twee vloggers in dienst. Jesse vlogt sinds half september geregeld voor het programma “Dans met Hanne”, waarin nieuwsanker Hanne Decoutere op zoek gaat naar een dansact voor het voorprogramma van “Hanne Danst”. Jesse geeft je in zijn vlogs een unieke blik achter de schermen in de danswereld. 

Video player inladen...

De tweede Canvasvlogger is Britt Valkenborghs. In juli ondervroeg ze een filmliefhebber over film en cinema voor het programma “Cinema Canvas”. Deze vlogs zijn terug te vinden onder de naam “Britt vlogt voor Cinema Canvas”. Onder andere Felix Van Groeningen, de regisseur van het recent verschenen "Beautiful Boy", was bij haar te gast. 

Video player inladen...

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Innovatie
donderdag 14 maart 2019
14 maart 2019

Meer over Innovatie

10 inspirerende inzichten vanop Media Fast Forward

10 redenen om naar Media Fast Forward te komen

Nieuw digitaal kanaal: The Greatest Switch

Hoe connecteert de VRT met de Vlaming op een digitale manier?

Hoe zet de VRT in op cultuur- en kunstbeleving?

Hoe bereidt VRT-radio zich voor op de toekomst?

Wat betekent de VRT voor innovatie en ondernemerschap?

Hoe staat het met de digitalisering van radio in Vlaanderen?