Wie zijn de vloggers van de VRT?

Vloggen (videobloggen) op YouTube is tegenwoordig immens populair. Ook enkele VRT-gezichten hebben een eigen vlog. Volg je hen al op YouTube?

© Geert Van Hoeymissen

Vloggen (videobloggen) op YouTube is tegenwoordig immens populair. In vlogs, vaak gemaakt met een smartphone of webcam, vertellen vloggers over hun dagelijkse leven en geven ze je een blik achter de schermen. Vlogs zijn vooral populair bij jongeren, die er de traditionele tv voor laten staan. Ook enkele VRT-gezichten hebben een eigen vlog. Volg je hen al op YouTube?

MNM

Peter en Julie van de Grote Peter van de Veire Ochtendshow hebben sinds september 2017 hun eigen vlog op YouTube, met de naam “Grote Pet Vlog”. Ondertussen zijn er al zo’n veertig vlogs gemaakt waarin je een kijkje kunt nemen in het leven achter de schermen bij MNM. Elke week verschijnt een nieuwe vlog. In de meest recente vlog nemen Peter en Julie je mee op sleeptouw in New York.

Videospeler inladen...

Studio Brussel

Linde Merckpoel van Studio Brussel vlogt wekelijks op zaterdag om 9u ’s ochtends in "Linde vlogt". Ondertussen heeft ze al 45 vlogs, met bijna 14.000 abonnees. De laatste vlog had de intrigerende titel “Naakt douchen met een appelsien”. Meer weten? Ga dan snel naar YouTube en zoek via “Linde Merckpoel”. 

Videospeler inladen...

Radio 2

Ook Radio 2 heeft een eigen vlogster. Kim Debrie maakte tijdens de zomermaanden geregeld vlogs tijdens "Plage Préférée", waarin je een blik achter de schermen bij Radio 2 kreeg.  

Videospeler inladen...

Canvas

Canvas heeft niet een, maar twee vloggers in dienst. Jesse vlogt sinds half september geregeld voor het programma “Dans met Hanne”, waarin nieuwsanker Hanne Decoutere op zoek gaat naar een dansact voor het voorprogramma van “Hanne Danst”. Jesse geeft je in zijn vlogs een unieke blik achter de schermen in de danswereld. 

Videospeler inladen...

De tweede Canvasvlogger is Britt Valkenborghs. In juli ondervroeg ze een filmliefhebber over film en cinema voor het programma “Cinema Canvas”. Deze vlogs zijn terug te vinden onder de naam “Britt vlogt voor Cinema Canvas”. Onder andere Felix Van Groeningen, de regisseur van het recent verschenen "Beautiful Boy", was bij haar te gast. 

Videospeler inladen...

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Innovatie
donderdag 14 maart 2019
14 maart 2019

Meer over Innovatie

‘Thuis’-personage Nancy gaat viraal met 1,2 miljard views

Jongeren vinden massaal de weg naar Thuis op VRT NU

#weetikveel op Eén geeft podcast Radio 1 een boost

Wat is een podcast? Met de 12 favorieten van Frank Deboosere

Je ziet ze niet, maar hoort ze wel

Hoe worden oude audio-opnames gedigitaliseerd?

Jan Cuypers: "De revolutie is er pas gekomen met het internet"

Gala van de Gouden K's: liveshow met XR technologie