VRT NXT lanceert maandelijkse Medialabs

Op het evenement VRT NXT Mediatalks op 21 november 2018 werd een nieuw maandelijks evenement:  VRT NXT Medialabs, aangekondigd.

Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928

VRT NXT Mediatalks

Op het evenement VRT NXT Mediatalks kregen 150 jongeren tussen 16 en 23 de kans om inspiratie op te doen rond media en starten in de media. Niet alleen konden ze genieten van enkele inspirerende voordrachten, de jongeren kregen ook de kans om direct in gesprek te gaan de jonge mediamakers.

De avond startte met een panelgesprek “ op café met” filmmaker Gilles De Keyser, DJ Black Mamba, Slam poet Anna Borodikhna en schrijfster Aya Sabi.

Illustratrice Chrostin, internetfenomeen Average Rob en ethisch hacker Inti De Ceukelaire spraken over hun ervaringen en gaven tips aan de jongeren. De boodschap was duidelijk: je eigen ding doen en je omringen met mensen die samen met jou durven dromen, dat is belangrijk.

Illustratrice Chrostin Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928
internetfenomeen Average Rob Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928

In speeddates konden de deelnemers kennismaken met 25 jonge mediamakers en organisaties  zoals Oilsjteneer en Ketnet-acteur Leonard Santos, MNM- Dj Anushka Melkonian, social media redacteur bij VRTNWS Jihad Van Puymbroeck, community manager bij Open VRT Camille Pollie, presentator bij Klara Sander De Keere en journalist-fotograaf-wereldreiziger en nomade bij Vranckx: Yassine Atari.

Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928
Geert Van Hoeymissen 0032(0)475358928

VRT NXT Medialabs

Vanaf 28 november starten er in Leuven, Brussel, Hasselt, Antwerpen en Gent Medialabs. Een keer per maand op een woensdagnamiddag kunnen 16 tot 23-jarigen hun mediaskills ontdekken en ontwikkelen in een workshop. Workshops zoals jezelf branden, digital storytelling, nieuws- en radiomaken, Alles over Ketnet  en stemcoaching.

Meer info en inschrijven. Snel zijn is de boodschap, want de meeste sessies zijn ondertussen uitverkocht.

Over VRT NXT

De VRT heeft een lange traditie in van jong talent zoeken en ontdekken.  Heel wat radio- en tv-makers hebben hun eerste stappen bij een van de VRT-merken gezet.

VRT NXT is het project dat VRT in 2018 lanceerde om jongeren tussen 16 en 23 jaar de kans te geven om nieuwe facetten van de media te leren kennen en te experimenteren.

VRT NXT startte met een groots evenement (VRT NXT LAB) en een twee maanden durend experiment met 20 jongeren tijdens de zomer (VRT NXT INVASION). De VRT wil samen met jongeren de media verkennen. VRT NXT is de koepelnaam voor initiatieven van de VRT met 16 tot 23-jarigen.

https://vrtnxt.be/

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Jongeren
donderdag 14 maart 2019
14 maart 2019

Meer over Jongeren

Aaron Blommaert nieuwe stem op MNM

Ketnet moedigt kinderen aan om meer te bewegen

"Maar echt, hoewist met jou?"

Jongeren praten honderduit over hoe zij deze tijden beleven

“We kunnen spreken van een Toots Sessie-effect, lovende reacties stroomden binnen”

Waarom zet Ketnet sterk in op een lokaal aanbod?

60 jongeren uit MNM Community laten hun stem horen

Maak je graag shit voor TikTok of andere online kanalen? VRT zoekt jou!