De VRT steunt De Warmste Week

Alle VRT-netten voeren actie ten voordele van de 1986 goede doelen van De Warmste Week 2018. 

Thomas Geuens

VRT


Resultaten Warmathon
 • Genk 18/12: 5776 deelnemers - € 71.787
 • Leuven 19/12: 7977 deelnemers - €95.287,11
 • Brussel 20/12: 5573 deelnemers - €68.379,89 
 • Antwerpen 21/12: 10.014 deelnemers - €127.226,69.
 • Gent 22/12: 10.972 deelnemers - €132.182
 • Brugge 23/12:8540 deelnemers - €96.746,20

Alle opbrengsten gaan naar de zelfgekozen doelen van de deelnemers.

Om alle Warmathon-deelnemers een extra duwtje in de rug te geven schenkt Hello bank 85.000 euro aan alle goede doelen van De Warmste Week.

De Warmste Radio

Op maandag 24 december bundelen vier VRT-radionetten een dag lang samen hun krachten voor De Warmste Radio: een uniek verzoekprogramma via het sms-nummer van De Warmste Week

De Warmste Radio wordt gepresenteerd door zes radiostemmen van vier VRT-radiozenders. Sofie Lemaire (Radio 1), Anja Daems (Radio 2) en Dorianne Aussems (MNM) presenteren op 24 december van 9 tot 18 uur samen met de drie presentatoren van Music For Life, Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham. Het gezamenlijk radioprogramma wordt live uitgezonden vanuit Wachtebeke en is integraal te bekijken op Eén.

De Warmste Radio wordt de eindspurt van De Warmste Week: negen uur lang kiezen de luisteraars de muziek van De Warmste Radio door hun verzoekplaatje door te sturen via sms. Zo’n sms’je naar 4342 kost 1 euro en gaat integraal naar alle goede doelen van De Warmste Week. Dus hoe meer luisteraars, hoe meer verzoekjes, hoe meer alle vzw’s van De Warmste Weekkunnen geholpen worden, vlak voor het einde van De Warmste Week. Zo wordt - met de hulp van luisterend Vlaanderen onder het motto "iedereen zorgt voor iedereen" - de laatste dag van De Warmste Week de warmste.

Studio Brussel

Van dinsdag 18 december tot kerstavond leven Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham een week lang in de kou en draaien ze tijdens Music For Life platen voor alle goede doelen van De Warmste Week. Daarvoor maken ze een week lang non-stop live radio vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. 

Linde Merckpoel zamelt met haar persoonlijke actie Linde zwijgt al zwijgend een week lang geld in voor Coda vzw.

En ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar het goede doel dat de artiesten zelf gekozen hebben. 

Linde Merckpoel zweeg een week lang. Met haar actie kon ze 10.000 euro verzamelen voor Coda, een centrum gespecialiseerd in palliatieve zorgen.

Music For Life 2018

The Album Formerly Known as White

In Antwerpen werden 16 alternatieve hoezen van The Beatles geveild. De hamer van veilingmeester Stijn Van de Voorde klopte uiteindelijk af op 63.850 euro, wat het waarschijnlijk de duurste platencollectie in België maakt.

Voor de verjaardag van The White Album van The Beatles gingen 16 kunstenaars aan de slag met de iconische witte hoes van de plaat. Het topstuk van de avond was de herwerkte hoes van Michaël Borremans; die ging voor maar liefst 25.000 euro onder de hamer. De opbrengst van deze veiling gaat naar vzw KunstZ. Deze vzw begeleidt en ondersteunt artiesten van diverse origine. Ze werken vaak samen met gevluchte kunstenaars, maar ook met jongeren met mixed roots die gedreven zijn om hun artistiek talent te ontwikkelen.

Een

Down the snow

Eén pakt voor De warmste week uit met Down the snow, een sponsortocht die vanaf dinsdag 18 december online te volgen is via de kanalen van Eén. Dieter Coppens en Kevin van Down the road reizen al liftend van het Finse Rovaniemi naar het provinciaal domein Puyenbroek in Wachtebeke.

Vlaanderen kan hen aanmoedigen door te sms'en naar 4342 of een steunkaart te kopen via een.be. Ze steunen twee goede doelen van De warmste week: Kom op tegen kanker en vzw Downsyndroom Vlaanderen.

Heel Vlaanderen leefde mee met Down the snow, het liftavontuur van Dieter Coppens en Kevin. De actie bracht 102 645 euro op voor Kom op tegen Kanker en Downsyndroom Vlaanderen. 

De Warmste Match

De supporters van Thuis en de Belgian Red Flames maken zich op voor de warmste voetbalmatch van de winter. Op zondag 23 december nemen de twee ploegen het tegen elkaar op tijdens een bijzondere wedstrijd zaalvoetbal. De opbrengst wordt gelijk verdeeld over twee goede doelen van De Warmste Week: de ALS-liga en Plan International België.

De wedstrijd tussen Thuis-acteurs en Red Flames bracht 35.183 euro op voor De warmste week  die gelijk wordt verdeeld over de ALS Liga en Plan International België. Beide goede doelen mogen zo een cheque van 17.591,90 euro in ontvangst nemen.

Welke bekende Vlaming kan het best de kalmte bewaren?

Tom Lenaerts nodigt in zijn quiz Kalmte kan u redden op 9 december enkele bekende Vlamingen uit.  Tom Waes, Danira Boukhriss, Wim Lybaert, Goedele Wachters en Jeroen Meus strijden tegen elkaar en tegen zichzelf. De prijzenpot van 10.000 euro gaat integraal naar SOS Kinderdorpen.

De warmste week van Blokken

Ben Crabbé verwelkomt vanaf 17 december de twee sterkste vrouwen en twee slimste mannen van het afgelopen jaar terug in de studio. Elke kandidaat zal strijden om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een door hen uitgekozen goed doel. Niet alleen het prijzengeld gaat naar het goede doel, ook de opbrengst van de sms’en voor het kijkersspel gaat integraal naar De warmste week. Een sms’je kost deze week uitzonderlijk 1 euro.

 • Maandag 17/12: Leila Van der Mauten vs. Eulalie Groosman
 • Dinsdag 18/12: Ewout Leys vs. Jan van Soeren
 • Woensdag 19/12: Halve finale 1: winnaar vrouwen vs. verliezer mannen
 • Donderdag 20/12: Halve finale 2: winnaar mannen vs. verliezer vrouwen
 • Vrijdag 21/12: Finale: winnaar aflevering 19/12 vs. winnaar aflevering 20/12

Iedereen warm in Iedereen beroemd

In Iedereen warm komen vanaf 6 december bekende en minder bekende Vlamingen hun verhaal vertellen over een goed doel dat veel voor hen betekent. In Droge humor worden voor De warmste week de rollen omgedraaid. Komiek Freddy De Vadder daagt Vlaanderen uit om hem aan het lachen te krijgen en zal een week lang met een mond vol water moppen van iedereen aanhoren. Per grap gaat er 5 euro in de pot om De warmste week te steunen. In de rubriek De stamboom staat tijdens deze week een ‘familie’ van vrijwilligers in Antwerpse ziekenhuizen centraal. Stuk voor stuk zijn het mensen met verhalen, goede bedoelingen maar vooral warme harten.

Canvas

De DIW Kerstsoirtwée

op zaterdag 22 december palmt De Ideale Wereld de Ancienne Belgique in met de tweede editie van zijn ultieme kerstshow: de DIW Kerstsoirtwée.

Nieuwbakken presentator Jan Jaap van der Wal en zijn sidekicks zullen die avond, samen met alle andere vedetten van ‘s lands meest overmoedige satirische programma, de kerstperiode opfleuren.

Tickets zijn te koop vanaf woensdag 28 november om 10.00 u. via www.abconcerts.be

De winst van De DIW Kerstsoirtwée gaat integraal naar de bijna  2.000 goede doelen van De Warmste Week.

Video player inladen...

Ketnet

Ketnet koekenbak

Ook Ketnet doet opnieuw mee met Ketnet Koekenbak en roept de Vlaamse lagere scholen op om koekjes te bakken en te verkopen voor één van de vele goede doelen van De Warmste Week.  Van 17 tot 21 december doorkruisen de wrappers het hele land om Koekenbakkers te bedanken met Radio Koekenbak.

Meer info: https://www.ketnet.be/ketnet-koekenbak 

Alle Koekenbakken samen brachten al 325.080 euro op voor de vzw’s die de klassen gekozen hebben.

Radio 1

Radio 1 zet zich, samen met Rudi Vranckx in voor de slachtoffers van het conflict in Jemen, met bijzondere aandacht voor de kinderen die lijden aan ondervoeding. Daarom organiseert de zender op 15 december samen met de Universiteit van Vlaanderen De Nacht van de Wetensgrap in 30CC in Leuven.

De acties van Radio 1 i.s.m Oxfam, Unicef, Artsen zonder grenzen en het Rode kruis voor de slachtoffers van het conflict in Jemen brachten €157.152 bij elkaar.

De Nacht van de Wetensgrap

Adriaan Van den Hoof, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Johan Terryn, Katrijn Van Bouwel en Bart Cannaerts tasten op zaterdag 15 december samen met een topteam van professoren de grenzen af van het wetenschappelijk serieux.

Een initiatief van Radio 1 en Universiteit van Vlaanderen ten voordele van De Warmste Week, in samenwerking met 30CC/schouwburg in Leuven.

Ticketprijs: 20 euro
Tickets via www.30CC.be

SMS-actie Jemen

Daarnaast is er ook een sms-fundraisingactie ten voordele van hulpprojecten van UNICEF, het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Oxfam-Solidariteit op het terrein. Komende donderdag 6 december besteedt Radio 1 de hele dag aandacht aan de achtergrond van het conflict, getuigenissen, hulporganisaties en acties voor Jemen in Vlaanderen.

MNM

Jongerenzender MNM maakt letterlijk tijd voor De Warmste Week en alle warme acties. Vanaf 18 december steken alle MNM-dj’s de handen uit de mouwen bij acties van luisteraars. Zo gaan onder meer Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Astrid Demeure en Brahim in duo over heel Vlaanderen op pad om luisteraars te helpen bij hun acties. Luisteraars kunnen hun hulp inschakelen via de MNM-app. 

MNM-dj’s Ann Reymen en Sportstan maken ook tijd voor alle Warmathons. Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december zullen ze telkens in een andere stad toertjes lopen. Tijdens elke Warmathon willen ze exact 61 minuten lopen, en zo geld inzamelen.

Ann Reymen en Sportstan lopen elke Warmathon

Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december zullen DJ Ann Reymen en SportStan tijdens elke Warmathon exact 61 minuten lopen en geld inzamelen voor 6 goede doelen.

 • Move To Improve - dinsdag 18 december in Genk aan het Molenvijverpark
 • Bednet - woensdag 19 december in Leuven aan het Arenbergkasteelpark
 • Kinderkankerfonds - donderdag 20 december in Brussel aan het Atomium en Ossegempark
 • Centrum Zit Stil - vrijdag 21 december in Antwerpen aan Sint Anna Linkeroever
 • Mobile School -  zaterdag 22 december in Gent aan de Blaarmeersen
 • Habbekrats - zondag 23 december in Brugge in het Provinciaal Domein Tillegembos

Radio 2

De Warmste soep

 Radio 2 organiseert met De Warmste Soep een warme actie voor De Warmste Week. Radio 2 zet luisteraars aan om soep te maken en te verkopen ten voordele van een zelfgekozen vzw. De radiozender zet alle soepacties in Vlaanderen op een ruime manier in de kijker en stuurt reporters langs lokale initiatieven. 

Kim Debrie trekt als soepporter door Vlaanderen en ontmoet de vele Radio 2-luisteraars die zich inspannen voor De Warmste Week.

Heel wat Radio 2-medewerkers zetten zich bovendien ook in als ambassadeur voor een zelfgekozen goed doel.

 • Sven Pichal zet zich als ambassadeur van Samen Tegen Armoede in voor Welzijnszorg vzw. 
 • Sharon Slegers en Dennis van den Buijs (Radio 2 Antwerpen) kiezen voor Cliniclowns. 
 • Jeroen Guns en Jana Smeets (Radio 2 Vlaams-Brabant) steunen vzw Stapje in de wereld. 
 • Dirk Ghijs (Radio 2 Oost-Vlaanderen) gaat voor vzw Zwerfgoed en Niels Vandeloo voor Make-A-Wish. 
 • Jens Lemant (Radio 2 West-Vlaanderen) verkoopt soep voor de organisatie Boeren op een Kruispunt vzw. 
 • Ten slotte zendt de redactie van Radio 2 Limburg van 18 december tot 21 december uit vanop de kerstmarkt in Genk.

Klara

Klara For Life

Klara organiseert op vrijdag 14 december Klara For Life, een verzoekprogramma in het kader van De Warmste Week. Van 6.00 tot 18.00 uur draaien Sieglinde Michiel, Katelijne Boon en Heidi Lenaerts een hele dag lang verzoeknummers uit het rijke Klara-repertoire van klassiek, jazz, world, filmmuziek en chanson. Vanaf dinsdag 4 december kan iedereen via klara.be tegen betaling een verzoeknummer aanvragen voor een zelfgekozen goed doel.

Klara for Life bracht €16.515 op voor de zelfgekozen doelen van de luisteraars.

VRT NWS

VRT NWS connect

Na 3 succesvolle edities van Het Vooruitzicht, organiseert VRT NWS een nieuw evenement, waarvan de opbrengst integraal naar de goede doelen van De Warmste Week van VRT gaat. 

VRT NWS Connect is een evenement waarop we VRT NWS toegankelijk maken voor iedereen. Je maakt kennis met VRT NWS door te luisteren naar onze experts over uiteenlopende thema's zoals sociaal beleid, de brexit of mobiliteit. Daarnaast valt er doorlopend op onze Marktplaats heel wat te beleven. Je ervaart er nieuws in VR, je waant jezelf de nieuwe Michel Wuyts of je gaat op speeddate met één van onze journalisten. En dat is nog maar een kleine greep uit ons aanbod.

Om erbij te zijn, betaal je 15 euro. Ben je nog student? Dan betaal je op vertoon van je studentenkaart maar 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de goede doelen van de Warmste Week, gekozen door onze journalisten. 

VRT NWS Connect komt tot stand in samenwerking met de Vlaamse universiteiten en vindt plaats in

Meer info: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/vrt-nws-connect/

Meer dan 1300 mensen kwamen langs, verspreid over Antwerpen, Hasselt, Kortrijk en Gent. Bovendien haalden we daarmee 13.000 euro op voor meer dan tien goede doelen van De Warmste Week.

Dit kan u misschien ook interesseren?

maandag 24 december 2018
24 december 2018