Move tegen Pesten meest trending video

Move tegen Pesten meest trending video van 2018 op YouTube in België

Donderdag 5 december 2018 — Ketnet kaapt met het themalied Stip na Stip van de Move tegen Pesten de eerste plaats weg in YouTube Rewind, de jaarlijkse ranking van de populairste trending video's op YouTube in België. De volledige lijst van YouTube Rewind wordt morgen bekendgemaakt.

De Move tegen Pesten is de actie van Ketnet in samenwerking met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen dansen en zingen tegen pesten; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Met de song Stip na stip riep Tinne Oltmans in 2018 kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten.

Ook in 2019 slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen Pesten: STIP IT.

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet: "In 2012 zijn we bij Ketnet begonnen met de Move tegen Pesten. Het is ieder jaar opnieuw hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd de Ketnetters zijn om 'neen' te zeggen tegen pesten. Dat net de video van de Move tegen pesten de meest trending video in België is, is een krachtig signaal tegen pesten van de Ketnetters, hun ouders, verenigingen en scholen. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor deze eerste plaats!"

Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet:"Bij Ketnet omarmen we het mediagebruik van kinderen om onze opdracht waar te maken. We willen naast onze eigen sterke digitale platformen ook aanwezig zijn op de platformen waar ons doelpubliek zich bevindt. Dat we met de video van de Move tegen Pesten zo'n mooi resultaat behalen toont aan dat we met Ketnet een sterk digitaal verhaal schrijven."

Michiel Sallaets, Communicatie Manager Google/YouTube België: 'Ketnet kaapt met de video 'Move tegen Pesten' terecht de eerste plaats weg als meest trending videoclip op YouTube in België in 2018. De vier stippen met boodschap dat pesten helemaal niet oké is en het bijhorende lied gezongen door Tinne Oltmans leefde het voorbije jaar bij heel veel kinderen en werd ook massaal bekeken via YouTube. Daar kunnen we alleen maar blij van worden!'

 

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Gemeenschapsvorming
vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

Meer over Innovatie

Je ziet ze niet, maar hoort ze wel

Hoe worden oude audio-opnames gedigitaliseerd?

Jan Cuypers: "De revolutie is er pas gekomen met het internet"

Gala van de Gouden K's: liveshow met XR technologie

Bijzondere en innovatieve editie van het Gala van de Gouden K's 2020

Filip Pletinckx: toekomst van audio in 10 trends

Puur Hypothetisch

MNM presenteert: gloednieuwe webreeks Bathroom Stories