Start 2019 met nieuwe televisiereeksen

In januari starten enkele nieuwe televisiereeksen. Een voorsmaakje:

Dertigers MAARTEN DE BOUW PHOTOGRAPHY GCV

Voor ik het vergeet

Voor ik het vergeet © VRT - 2019

Herkenbare en aangrijpende documentairereeks over dementie en liefde.

In Voor ik het vergeet trekt Wannes Deleu een maand in bij zijn grootmoe in het woonzorgcentrum Den Olm, voor mensen die lijden aan dementie. 

Voor ik het vergeet is persoonlijke en herkenbare televisie die bij momenten ontroerend of schrijnend kan zijn, pijnlijk of verontrustend. Maar minstens even vaak hilarisch of verrassend. En altijd: met heel veel liefde.

Voor ik het vergeet: vanaf 7 januari elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Dertigers

Dertigers MAARTEN DE BOUW PHOTOGRAPHY GCV

Nieuwe fictie op Eén: Dertigers – het lief en leed van zes vrienden, meteen integraal online beschikbaar.

Dertigers is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt, maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven. 

Dertigers is meteen integraal beschikbaar op VRT NU en op het Youtube-kanaal van Eén. Dertigers is namelijk ideaal om te volgen op andere platformen dan televisie.

Dertigers vanaf maandag 7 januari op Eén - volledige reeks meteen beschikbaar via VRT NU en het YouTube-kanaal van Eén.

De reeks is ook met audiodescriptie te bekijken op het Kanaal van Ketnet.

Hanne danst

Nieuw op Canvas: Hanne danst - Van nieuwsanker tot prima ballerina. Een zesdelige reeks over de dansdroom van Hanne Decoutere.

Een klein jaar geleden begon VRT-journaalanker Hanne Decoutere aan een groot avontuur. Ze wou haar meisjesdroom waarmaken: als prima ballerinaoptreden met een gerenommeerd balletensemble.

Als alles goed gaat, wordt die droom werkelijkheid tijdens een dansgala op dinsdag 12 februari in Concertgebouw Brugge. Hanne zal daar samen met haar danspartner Gabor Kapin de balkonscène uit Romeo en Julia dansen.

Het dansgala wordt de apotheose van de zesdelige reeks Hanne danst. Daarin volgen we het traject dat Hanne het voorbije jaar heeft afgelegd en gidst zij ons doorheen de wereld van het ballet.

Hanne danst vanaf dinsdag 15 januari om 21.15 u. op Canvas.

Eviva España

Eviva Espana

Annemie Struyf volgt een jaar lang Vlaamse dromers in Spanje.

Vanaf woensdag 9 januari brengt Eén de nieuwe reportagereeks Eviva España. Na haar jaar in Frankrijk reist Annemie Struyf nu verder zuidwaarts: naar Spanje.

Annemie: " De mensen die ik heb gevolgd zijn nooit excentriek of karikaturen: het zijn echte mensen met een droom. Ze delen lief en leed en laten regisseur Kristel en mij helemaal toe in hun leven. Daar ben ik hen uiteraard heel dankbaar voor."

Na La vie en rose en Chez Annemie werkt Annemie opnieuw samen met haar vaste regisseur-cameravrouw Kristel Waterloos. Hun duo-werking leidt al tien jaar lang tot spraakmakende reportagereeksen. In Frankrijk werkten Annemie en Kristel de blauwdruk uit van hun unieke on the road-werkmethode: zo klein, wendbaar, organisch en low profile mogelijk. Daardoor kunnen ze zo veel mogelijk authenticiteit en betrokkenheid in de reportages steken.

Eviva España vanaf 9 januari elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Dit kan u misschien ook interesseren?

donderdag 27 december 2018
27 december 2018