Meer dan 820.000 starts voor "Over water"

Met meer dan 820.000 starts was onlinegeschenk van Eén een ongezien succes

Een week lang het hele seizoen van Over water online bekijken: dat was het eindejaarsgeschenk van Eén en dat hebben de fans zeer op prijs gesteld.

In de eerste week van de kerstvakantie hebben ze de afleveringen van Over water 820.000 keer opgevraagd bij Telenet, Proximus en VRT NU.  Op VRT NU brak Over water alle records. Geen enkele serie haalde op zo’n korte tijd zo’n hoog online kijkbereik. Over water wordt dus ongetwijfeld de meest succesvolle reeks ooit op VRT NU.

De eindejaarsactie van Over water leefde duidelijk ook sterk op social media. In de eerste week van de kerstvakantie waren er op Facebook en Twitter 5.300 vermeldingen.

Tom Lenaerts: “Na twee afleveringen was er duidelijk goesting bij onze kijkers om verder te kijken. Dat doet heel veel plezier. We maken intussen een zo straf mogelijk tweede seizoen.”

Olivier Goris, netmanager van Eén: “Dankzij Eén hebben kijkers Over water ontdekt op hun eigen ritme. Vorige zondag keken er al 750.000 op Eén naar de derde aflevering en daar moeten de uitgestelde kijkers +7 nog bijkomen wat bij fictie traditioneel een grote groep is.  Als je bedenkt dat het online aanbod met de hele reeks meer dan 800.000 keer is opgevraagd, dan is dat gewoon geweldig! Gaan we dit nog doen? Dat bekijken we per programma. Volgende week starten we met Dertigers, en ook deze reeks leent zich er perfect toe om online uit te spelen. Na de eerste aflevering zal de volledige reeks al te bekijken zijn op VRT NU. Andere plannen zijn er op dit moment nog niet. We gaan het zeker bekijken, elke keer in overleg met onze partners.”

Dit was wat ze er op Twitter van dachten:

Het is gebeurd!!!! En nu weken mijn mondje pogen te houden tegen de niet-Over Water Binge watchers... Topreeks, @lenaertst, Merci !!! #OverWater #een

@een @VRT_NU Over Water, wat een geweldige serie!! Spannend, goed gemaakt en als Antwerpse geboren en getogen genietend van mijn Koekenstad! Proficiat @TomLenaerts1 en Tom Van Dijck!!

Dit kan u misschien ook interesseren?

donderdag 03 januari 2019
03 januari 2019